25.7.08

La Unió ja té definit l’equip tècnic responsable dels deu equips de futbol base de l’entitat


Lluís Moñino té com a ajudant a la coordinació Joan Paret, mentre que només tres entrenadors que pertanyien a l’organigrama de la FE Figueres la temporada passada han decidit quedar-se i formar part del nou projecte de la Unió

Figueres / La Unió ja ha donat a conèixer els noms de l’equip tècnic que, sota la coordinador de Lluís Moñino, es farà càrrec de dirigir els diferents conjunts –un total de 10- de futbol base de l’entitat. D’aquesta manera, Moñino, que també ha incorporat a l’organigrama la seva mà dreta a l’Esplais, Joan Paret, ha dissenyat un equip de treball amb Óscar Prieto com a responsable del juvenil A; Juan Manuel Bonillo, del juvenil B; Eduard Ortega i Carles Rico, del cadet A; Joan Mallart, del cadet B; Antoni Calvet, de l’infantil A; Albert Carbó, de l’infantil B; Joan Manel González; de l’infantil C; Josep Mesas, de l’aleví A; Joan Marín, de l’aleví B i Ivan Pulido, de l’aleví C. A més, Cipri, porter de la plantilla del primer equip de l’entitat, dirigirà sessions específiques per als jugadors que ocupin aquesta posició de manera setmanal els dilluns i els dimarts. Amb tot, l’absorció, per part de la Unió, dels 10 equips de futbol base de la Fundació ha comportat una profunda reestructuració en l’àmbit de les banquetes, ja que només un terç dels entrenadors seguiran fent aquesta funció la propera temporada –Óscar Prieto seguirà al juvenil A, mentre que Joan Mallart ha passat de l’infantil C al cadet B i Joan Marín, de l’infantil A a l’aleví B. Moñino, que va haver de trobar set entrenadors en un temps rècord per cobrir les vacants, ja fa setmanes que treballa amb el seu nou equip de treball, no en va ja s’han dut a terme les primeres reunions conjuntes per planificar la temporada que ve –de fet, el calendari d’amistosos dels diferents equips ja ha estat definit. La gran majoria dels equips base de la Unió començaran la pretemporada el proper mes d’agost, a excepció de l’aleví B i el C, que ho faran l’1 de setembre.

Pel que fa a la primera plantilla, cal recordar que es tornarà a vestir de curt avui divendres 25 de juliol al vespre (20.30 h), amb la primera sessió de la nova temporada, en què el repte no serà cap altre que el de pujar a 1a Regional. El tècnic figuerenc, Marcel·lí Coto, començarà a treballar a la pretemporada amb una plantilla de 19 jugadors, tot esperant que es resolgui el cas del davanter Abraham, que ja ha estat presentat com a nou jugador del Miapuesta Vilajuïga, que enguany militarà a 3a Divisió, però que té fitxa amb la Unió fins al juny de 2009. Coto no descarta l’arribada d’altres cares noves, que estarien a prova durant les setmanes de preparació, algunes de les quals podrien procedir dels equips juvenils de l’entitat. Així, la plantilla 08/09 del Figueres la composen actual els porters Cipri i Xavi Gallego (FE Figueres); els defenses Jep, Pol, Dídac, Adan Fontes, David Luque (FE Figueres) i Eduard Bolasell (Roses); els migcampistes Marín, Marc Gasull, Albert Ramos, Dani Falguera, Masquef, Roger i Miguel Díaz (Roses), i els davanters Torrent, Abraham –pendent de poder rebre la baixa del club, José Cano (Empuriabrava) i Rubén (Agullana).

Per altra part, l’equip ja té enllestit el calendari d’amistosos de pretemporada, que s’estrenarà el dissabte 2 d’agost al camp de la Bisbal, contra el Bisbalenc At. (19 h), de 1a Regional. La Unió només trepitjarà l’estadi de Vilatenim aquest estiu per enfrontar-se, el 6 de setembre, al Sabadell B, també de 2a Regional. La resta de compromisos de preparació els disputarà lluny de Figueres: contra l’Olot (18 h), de 1a Regional, i el Banyoles (19 h), de 3a Divisió, al Torneig de l’Estany, el cap de setmana dels dies 9 i 10 d’agost; a Sant Feliu de Pallerols, contra l’Hostoles, de 2a Regional, el dia 16 (19 h); a Perpinyà, enfront de l’equip local, de la 3a Divisió francesa, el dia 23 (20 h); i al torneig de Maià de Montcal, els dies 30 i 31, davant dels amfitrions, de 3a Regional (21 h) i el Banyoles B, de la mateixa categoria (20 h).