2.7.08

L’estadi Albert Gurt de Figueres rep la primera jornada del campionat territorial d’atletisme


Christian Montero i Mohamed El Boussettaui, els atletes del CA Figueres que més van freqüentar el podi en la cita del passat dimecres al vespre, que va completar 7 proves del programa i en què també van destacar Huercio, Ramada i Robert Montero

Figueres / L’estadi Albert Gurt de Figueres va rebre dimecres al vespre a la primera de les tres jornades –les altres dues es faran a Girona, el 25 de juny, i a Olot, el 2 de juliol- del Campionat Gironí Absolut d’atletisme, que organitzaven conjuntament el CA Figueres i la delegació gironina de la FCA. La jornada figuerenca, que es va iniciar a les 7 de la tarda i que es va perllongar un parell d’hores, contemplava, en el programa, les proves de salt amb perxa, 400 m tanques, 1.500 m, 200 m, triple salt i llançament de pes, tant en la categoria masculina com en la femenina. Pel que fa a la representació altempordanesa, els atletes del CA Figueres no van decebre i, ajudats pel fet de competir a casa, van ser presents en bona part dels podis de les respectes disciplines. A la prova de salt amb perxa masculina, Christian Montero (CAF) va ser 1r, amb una marca de 3,20 m, per davant de Nil Garcia (GiCB-CAP) i del seu company de club Mohamed El Boussettaui (CAF), tots dos amb 3,10 m. En l’apartat femení, la també local Mar Huercio (CAF) va ser 2a, superant el llistó en 2,70 m. Mònica Aranjuelo (GEiEG) es va endur el primer lloc, amb 3,00 m, mentre que Gemma Riera (CN Banyoles) va ser 3a (2,60 m).

En el triple salt masculí, l’atleta del CA Figueres Robert Montero va ser 3r, amb 11,39 m, per darrera de Ferran Tarrés (CA Lloret) i de Nil Sicart (GEiEG), amb 12,23 m i 12,11 m, respectivament, i que van ocupar, per aquest ordre, els dos primers llocs. John Iker Aizpún (CAF) va ser 4rt, amb 10,31 m. La prova femenina va haver de ser suspesa per manca de participants. Pel que fa al llançament de pes masculí, el figuerenc del CN Banyoles Ferran Gutiérrez va ser 2n, amb una marca de 8,05 m, lluny del guanyador, Carles Geronès (GiCB-CAP), amb 15,89 m. Per la seva part, la veterana Concepció Ramada (CAF) segueix acumulant èxits. Si el passat cap de setmana s’embutxacava tres medalles al Campionat de Catalunya de Lloret de Mar, amb dos ors, en llançament de javelina i de disc, i un bronze, en el pes, dimecres recollia la de plata en aquesta última prova. Ramada va llançar la bola a 8,27 m i es va quedar a pocs centímetres del primer lloc, que va ser per a Paula Alejo (GiCB-CAP), amb 9,10 m. En els 400 m tanques masculins, 1r lloc per a Guillem Garcia (CiCB-CAP), amb 1:04.3 i 2n per a Francesc Macías (GiCB-CAP), amb 1:05.7. En fèmines, les dues primeres places se les van adjudicar Esther Guerrero (GiCB-CAP), amb 1:06.7, i Sandra Viñas (CN Banyoles), amb 1:10.2. En juvenils, Christian Montero (CAF) i Mohamed el Boussettaui (CAF) van ser 1r (59.7) i 3r (1:05.6), respectivament.

En els 1.500 m femenins, Anna Subirana (GiCB-CAP) i Eva Massaguer (GiCB-CAP) van protagonitzar una lluita aferrissada pel primer lloc, que al final va ser, a l’esprint, per a la primera (5:05.5). Massaguer va sumar una dècima més al registre de la vencedora, mentre que la 3a plaça va ser per a Cristina Bosch (GiCB-CAP). En la prova masculina, Josep Ramon Carrillo (GEiEG) va ser més ràpid (4:21.8) que Abdessamad Essalmi (GiCB-CAP), que va fer un registre de 4:23.1 i que Xevi Masoliver (Malgrat-Sils), amb 4:24.2. Finalment, en els 200 m, Dani Duran (GiCB-CAP) es va imposar amb un temps de 23.6, per davant del figuerenc Christian Montero (CAF), amb 24.0. Manel Rodríguez (CN Olot), Mohamed Belhadi (GiCB-CAF) i Mohamed El Boussettaui (CAF) van ser 3rs, tots tres amb 26.0. En noies, primer lloc per a Esther Guerrero (GiCB-CAP), amb 27.1; 2n, per a Maria Garcia (GiCB-CAP), amb 27.8, i 3r per a Sandra Viñas (CN Banyoles), amb 28.3. Aquesta prova se la havia adjudicat l’atleta de l’Oviedo Pilar Corzo, amb un temps de 26.2, que no puntuava per al provincial.

El territorial absolut es desplaça ara a Girona, on disputarà, el proper dimecres, la 2a jornada, amb les proves de salt d’alçada, llançament de martell i de disc, 110 mt (juvenil, júnior i absoluta), 5.000 m, 400 m i 4x100 m, tant en la vessant masculina com en la femenina.