26.6.08

FS Roses: quan la paciència, i la insistència, tenen premi...



El canvi de govern a la vila ha obert les portes, anys enrere tancades, per al naixement, a Roses, d’un club de futbol sala, que ja disposa d’un equip sènior, a la Preferent Catalana * L’entitat, que presideix Jesús Herrera, té una seixantena de socis i no descarta ampliar el nombre d’equips amb vista al futur

I.P. – Exemplifiquen, en primera persona, el que pot arribar a suposar tenir la il·lusió per practicar esport. Fa dos anys, se’ls va tancar una porta... però a còpia de trucar-hi... se’ls va obrir una finestra, i ara juguen a futbol sala defensant el nom de la vila i suant la samarreta amb l’escut de l’Associació de Futbol Sala Roses. I és que els membres del club rosinc no han tingut gens fàcil, segons expliquen, per aconseguir que el club veiés la llum. Fa un parell de mesos, l’antic consistori els va “donar carbassa”. “Ens van dir que al pavelló no s’hi podia practicar aquest esport”, diu Jesús Herrera, el president. Massa arròs per a un sol pollastre... Però no es van rendir. Van esperar al canvi de govern, i la paciència va tenir el seu efecte. Les converses amb el nou Ajuntament i la seva àrea d’esports van fructificar, i a finals d’estiu de l’any passat la maquinària de l’AFS Roses es posava en marxa. “No ens van posar cap problema i la veritat és que ens han ajudat bastant”, confessa Herrera, que també admet que tot plegat es va gestar a corre-cuita: “Es pot dir que el club es va fundar al setembre i a l’octubre ja començava la lliga. Va ser molt complicat trobar jugadors, perquè a aquelles alçades tots els equips ja havien començat, però vam aconseguir agrupar cinc nois de Figueres, que ja coneixíem d’èpoques anteriors, i mitja dotzena de Roses”.

L’equip va ser inclòs a la Territorial Preferent perquè, tot i no ser la categoria més baixa, la Federació, amb bon criteri, va adoptar aquesta mesura a fi d’alleugerir les despeses dels desplaçaments i, d’aquesta manera, els rosincs només havien de bellugar-se en territori gironí. De moment, l’AFS Roses, que compta amb una seixantena de socis, entre amics, familiars, col·laboradors -“que també ens han ajudat molt”, assegura Herrera- no té en ment engreixar el seu nombre d’equips “a curt termini, però sí amb vista al futur”. De fet, enfilat el més difícil, al club ja es pensa amb certa seriositat en engreixar la nòmina de conjunts: “Ens suposaria molts problemes, però estaria molt bé tenir més equips. Però hem de pensar que si amb un equip sènior ja tenim dificultats amb les instal·lacions, no sé què passaria si en tinguéssim dos”. Sí que sembla més lluny la creació d’equips inferiors: “Fer pedrera és molt difícil. Hem de tenir en compte que el futbol sala encara no està del tot desenvolupat aquí i que la mainada hauria de fer desplaçaments fins a Barcelona”.

Herrera: “D’aquí a 4 o 5 anys, ens podríem proposar certes aspiracions”

Esportivament parlant, l’AFS Roses no s’ha fixat cap objectiu classificatori per a la present temporada, sobretot després de la celeritat en què es va configurar l’equip i els condicionants que això implica: “La intenció és que els jugadors joves que té aquest equip segueixin aquí durant quatre o cinc anys, i després ens puguem proposar certes aspiracions”, comenta Jesús Herrera. De fet, el seu èxit d’enguany, haver de “competir” amb el futbol-11, ja ha estat acomplert: “Tots els esports topen amb el futbol, que és el que arrossega més gent i el que rep més col·laboracions i ajudes. Per altra part, un jugador que prové del futbol i s’incorpora a un equip de futbol sala necessito un període, que sol ser llarg, d’adaptació”, diu el president, que es felicita per les aportacions dels rosincs en aquestes primeres passes de l’entitat: “No ho hem tingut fàcil, però la gent de Roses ens ha ajudat bastant. Amb les col·laboracions dels petits empresaris i els anuncis dels cartells dels partits, les cistelles de Nadal, els sortejos... hem pogut tirar endavant. Per altra part, fa poc vam tenir una reunió amb l’Ajuntament, que ens va prometre una subvenció”.

Ronald, Raúl, Joan, Jaume, Satur, Xavi, Jordi, Ángel, Juanito, Gabi, Ivan i Juan configuren la plantilla de l’equip rosinc, que dirigeix Jaume Fontdecaba –fa la tasca d’entrenador-jugador. El mateix Fontdecaba i Satur Herrera tenen experiència en categories superiors, concretament a Nacional A, on van jugar defensant els colors del FS Empuriabrava. Els costaners s’exerciten dues vegades a la setmana i, pel que fa a la classificació al grup 4 de la Preferent Catalana, ja tenen coll avall que no podran millorar la penúltima plaça que ocupen actualment, en plena recta final del campionat. Bar Casal Sant Pau –a qui ja no se li escaparà el títol, Atlètic Català FS, UA Tossa Cantoblan, CFS Banyoles, Palafrugell FS, Sant Julià de Ramis FS, Pineda de Mar B, Lloret B, FS Vilassar de Mar B, FS Sant Antoni, FS Porqueres, CFS Olímpic Can Raimi, Iniciativa-Verds FS, CFS Blanesport 83 B i CFS Sant Hilari són els altres equips que competeixen en el grup gironí de la categoria.

A la junta, Jesús Herrera, el president, té a la vicepresidència el mateix Fontdecaba i Jordi Pujol, mentre que Satur Herrera és el coordinador. Per altra part, per fomentar el futbol sala a la comarca i donar a conèixer l’entitat, l’AFS Roses ha organitzat, per al proper 14 de juny, un Torneig de Futbol Sala, de 12 hores de durada –de 9 del matí a 9 del vespre, que es durà a terme al poliesportiu i a la pista annexa i que comptarà amb un reguitzell de premis d’allò més interessants.