9.7.08

La Unió segueix reforçant-se al mateix temps que creixen les queixes per com es va desenvolupar la darrera assemblea


El Figueres incorpora Cano (Empuriabrava) –que tindrà un sou estratosfèric, Díaz i Bolasell (Roses) i Luque, Cruz i Gallego (Fundació), mentre l’expresident Albert Domínguez titlla l’actual directiva de tenir un comportament “antidemocràtic i digne d’una república bananera” en la darrera assemblea

Figueres / La Unió Esportiva Figueres segueix reforçant-se a consciència per no fallar en el seu intent de pujar a 1a Regional la propera temporada. No en va, l’equip que entrena Marcel·lí Coto, que iniciarà els entrenaments la darrera setmana d’aquest mes de juliol, està incorporant jugadors procedents de categories superiors, que el converteixen ja en un ferm aspirant a pujar de categoria. Així, el Figueres ja té lligats els fitxatges dels jugadors de l’amateur de la Fundació Jordi Cruz, Xavi Gallego i David Luque. Cruz, de 25 anys i que actua de mitja punta, va marcar 13 gols la temporada passada a 1a Catalana amb la samarreta de la Fundació, on va arribar l’estiu de 2006 procedent del Cassà. Per la seva part, el porter Xavi Gallego, de 21 anys, seguirà a l’Alt Empordà –va arribar a la FEF la campanya passada, ara amb una altra samarreta, després d’haver-se format a Esplais. Finalment, el lateral esquerre David Luque, de només 19 anys, és un producte de la pedrera de la gairebé extingida Fundació. De tota manera, el fitxatge estrella del Figueres d’aquest estiu és el del davanter José Cano, que va arribar a formar part de la plantilla unionista a 2a Divisió B en la darrera temporada de Pitu Duran a l’equip figuerenc. Cano arriba a la Unió procedent de l’Empuriabrava, de la 2a Regional, i tindrà una de les nòmines més elevades de la plantilla, propera als 800€ mensuals. El davanter ha militat també al CF Base Roses, amb qui va assolir l’ascens a 2a Regional i al qual es va incorporar a mitjan campanya 2006/07 –l’havia començat al Vilajuïga. El capítol d’altes del Figueres el completen Eduard Bolasell i Miquel Díaz, de 29 i 27 anys, respectivament, procedents del Roses, amb qui enguany han assolit pujar a Preferent.

En l’àmbit extraesportiu, remarcar que un grup reduït de socis de la UE Figueres ha engegat una campanya –la SXP-Socis X Preferent- perquè el club acabi acceptant l’oferiment de la FE Figueres de cedir als unionistes la plaça del seu equip amateur. Tot i que la Federació Catalana de Futbol ja va comunicar al club setmanes enrere que no era legalment factible que la Unió ocupés la plaça de la Fundació a Preferent, un grup de seguidors, que afirmen sentir-se “enganyats” per la forma en què es va sotmetre la proposta a votació a l’assemblea d’ara fa una setmana, reclama el dret a ser escoltats, fet pel qual han impulsat la campanya Socis X Preferent, que a hores d’ara s’ha convertit en una mena de manifestació contrària al desenvolupament de l’assemblea, més que un interès real de fer que el club acabi jugant a Preferent.

Al web dels afeccionats més joves de l’entitat, els denominats Ultres Tramuntana, es fa palès el seu malestar per la renúncia a la plaça de Preferent, però també per les maneres que ha utilitzat la junta directiva per no posar a debat la qüestió entre la massa social i per obviar els pensaments dels qui creien que l’opció pot ser viable. Així, l’escrit deixa ben clar, en relació a l’assemblea, que “trobem indignant la manera com s’ha fet. Una cosa que se sabia des de fa mesos, on mai ens ha informat ningú de la directiva, ni tan sols dir-nos els motius de perquè havíem de formar part del NO. Sense informació, sense opinió, sense debat, etc. I encara, els perdedors, en queixar-nos d'això, hem sigut increpats i acusats d'antidemocràtics (fins i tot titllats de franquistes -"Franco ja és mort"). Per molta majoria que siguin, abans de fer unes votacions cal exposar cada part. Potser hi ha gent que estava amb el dubte. Pel que fa a les possibles abstencions, no s'han valorat, directament s'han contat amb els del NO. Una altra cosa lamentable és el vot. Unes votacions sobre un tema tant important han de ser secretes, ja que molta gent a les assemblees vota segons el que veu”.

En aquest sentit, l’expresident del Figueres Albert Domínguez, que va abandonar l’actual junta directiva uns dies abans de la primera assemblea per desavinences amb la política del club, ha exposat en un escrit publicat al Setmanari de l’Alt Empordà el seu desencís envers el que va succeir a la del passat 25 de juny i, en concret, al sistema de votació que es va utilitzar, impropi d’un club de 88 anys d’història, segons les seves paraules. Domínguez parla de “por al fracàs” i de “manca d’ambició” i titlla el comportament dels dirigents del club de “dictatorial i digne d’una república bananera”. Domínguez clou l’article afirmant que “ara començo a entendre la insistència en quedar-nos a 2a Regional pel que penso que solament és per l’interès personal d’unes poques persones i no pel del soci de la Unió”.

Mentrestant, des del web de la Unió es deixa entreveure que l’assemblea del Jardí, amb prop de 200 persones, va ser una bassa d’oli. Després que el president presentés les noves incorporacions a la directiva, Jordi Pujol, Eduard Vinagre i Ramon Pujadas, es va procedir a la votació del pressupost de la campanya anterior –“aprovat per unanimitat”, segons l’escrit del portal del club. En relació al punt calent de l’ordre del dia, el de la cessió dels equips de la Fundació, la versió oficial del club és que “la resposta dels socis a la proposta d’assumir el futbol base de la Fundació va ser unànime, ja que només tres o quatre socis van votar en contra. Pel que fa a la segona pregunta, que es referia a mantenir l’equip de 2a Regional o acceptar la plaça de Preferent cedida per la Fundació, tot i la campanya de captació de socis favorables iniciada pels antics membres de la junta dimissionaris durant els dies previs a l’anterior assemblea, només van trobar el suport de poc més de 30 persones”. El club conclou doncs que “per una majoria aclaparadora dels socis la Unió vol seguir el seu camí i continuar de moment a 2a Regional amb les perspectives de pujar any a any”.

La Unió també va comunicar als socis que les quotes dels abonaments s’incrementaran lleugerament i passaran a ser de 55€ els adults; 40€ les dones i 35€ els jubilats. A més, també es va esclarir que el pressupost de despeses per a la temporada que ve serà igual que el de l’anterior, tot i que la partida de despeses de l’àrea esportiva serà més elevada –prop d’un 15%.