3.7.08

Una part dels socis de la Unió denuncien irregularitats a l’assemblea i engeguen una campanya per jugar a Preferent


Un reduït grup de socis de l’entitat diuen sentir-se “enganyats” per la forma com es va sotmetre a votació la proposta d’acceptar la plaça de Preferent de la Fundació i no llencen la tovallola mentre que des del club s’afirma que “només una trentena de persones” van votar a favor d’assumir el salt de categoria

Figueres / Una part –reduïda- de la massa social de la UE Figueres no llença la tovallola i, després de denunciar presumptes irregularitats a l’assemblea que l’entitat va celebrar el passat dia 25 de juny al Teatre Jardí, ha engegat una campanya –la SXP-Socis X Preferent- perquè el club acabi acceptant l’oferiment de la FE Figueres de cedir als unionistes la plaça del seu equip amateur. Tot i que la Federació Catalana de Futbol ja va comunicar al club setmanes enrere que no era legalment factible que la Unió ocupés la plaça de la Fundació a Preferent, un grup de seguidors, que afirmen sentir-se “enganyats” per la forma en què es va sotmetre la proposta a votació a l’assemblea d’ara fa una setmana, reclama el dret a ser escoltats, fet pel qual han impulsat la campanya Socis X Preferent.

Al web dels afeccionats més joves de l’entitat, els denominats Ultres Tramuntana, es fa palès el seu malestar per la renúncia a la plaça de Preferent, però també per les maneres que ha utilitzat la junta directiva per no posar a debat la qüestió entre la massa social i per obviar els pensaments dels qui creien que l’opció pot ser viable. Així, l’escrit deixa ben clar, en relació a l’assemblea, que “trobem indignant la manera com s’ha fet. Una cosa que se sabia des de fa mesos, on mai ens ha informat ningú de la directiva, ni tan sols dir-nos els motius de perquè havíem de formar part del NO. Sense informació, sense opinió, sense debat, etc. I encara, els perdedors, en queixar-nos d'això, hem sigut increpats i acusats d'antidemocràtics (fins i tot titllats de franquistes -"Franco ja és mort"). Per molta majoria que siguin, abans de fer unes votacions cal exposar cada part. Potser hi ha gent que estava amb el dubte. Pel que fa a les possibles abstencions, no s'han valorat, directament s'han contat amb els del NO. Una altra cosa lamentable és el vot. Unes votacions sobre un tema tant important han de ser secretes, ja que molta gent a les assemblees vota segons el que veu”.

Així mateix, tant al mateix web dels Ultres Tramuntana com al blog de l’alcalde de la ciutat, Santi Vila, queda de manifest, en diferents missatges escrits per afeccionats, el desencís envers la continuïtat de l’actual president, Pere Aguado, de qui es diu que “des del primer moment va dir que no volia aquest càrrec”. Fins i tot, s’acusa la directiva de conformista: “Una empresa ha de ser ambiciosa. Una empresa amb por al fracàs, sense risc, aspirant a la mínima, ni creix ni és mai res. Òbviament subsistirà i rarament patirà, però així no s'arriba a la glòria. Cal una empresa tocant de peus a terra, sí, però amb esperit d'arribar amunt i amb ambició. Algú ha dit que si volem anar a preferent que paguem (ja que no tenim els diners). Sí ara no ens podem permetre anar a preferent, perquè d'aquí a 2 anys sí? I per tenir la Unió a aquestes categories més val que desaparegui, perquè és vergonyós i humiliant”. Tot i les protestes, des del club ja es treballa en la configuració de la plantilla per a la propera temporada a 2a Regional, de la qual ja es coneixen els primers reforços.

Mentrestant, des del web de la Unió es deixa entreveure que l’assemblea del Jardí, amb prop de 200 persones, va ser una bassa d’oli. Després que el president presentés les noves incorporacions a la directiva, Jordi Pujol, Eduard Vinagre i Ramon Pujadas, es va procedir a la votació del pressupost de la campanya anterior –“aprovat per unanimitat”, segons l’escrit del portal del club. En relació al punt calent de l’ordre del dia, el de la cessió dels equips de la Fundació, la versió oficial del club és que “la resposta dels socis a la proposta d’assumir el futbol base de la Fundació va ser unànime, ja que només tres o quatre socis van votar en contra. Pel que fa a la segona pregunta, que es referia a mantenir l’equip de 2a Regional o acceptar la plaça de Preferent cedida per la Fundació, tot i la campanya de captació de socis favorables iniciada pels antics membres de la junta dimissionaris durant els dies previs a l’anterior assemblea, només van trobar el suport de poc més de 30 persones”. El club conclou doncs que “per una majoria aclaparadora dels socis la Unió vol seguir el seu camí i continuar de moment a 2a Regional amb les perspectives de pujar any a any”.

La Unió també va comunicar als socis que les quotes dels abonaments s’incrementaran lleugerament i passaran a ser de 55€ els adults; 40€ les dones i 35€ els jubilats. A més, també es va esclarir que el pressupost de despeses per a la temporada que ve serà igual que el de l’anterior, tot i que la partida de despeses de l’àrea esportiva serà més elevada –prop d’un 15%.