15.7.08

El Figueres debutarà a 2a Regional contra un altre recent ascendit de 3a, el Vilabertran


La competició al grup 15 de 2a, amb 18 equips, començarà el 14 de setembre i finalitzarà el 31 de maig, igual que la 1a Regional i la Preferent, mentre que la 1a Catalana, amb el Peralada com a únic representant comarcal, ho farà una setmana abans, al camp del Montcada

Figueres / La Unió Esportiva Figueres s’enfrontarà al Vilabertran, el campió del grup 30 de 3a Regional, en l’estrena de la temporada 2008/09 a 2a Regional. Els figuerencs, que debutaran a l’estadi de Vilatenim, tindran així com a primer rival un altre recent ascendit, amb qui, casualment, ja es va enfrontar en l’amistós d’homenatge a Gigi Trayter que va servir com a cloenda de la campanya anterior. La Federació Catalana de Futbol ja ha fet pública la composició del grup 15 de 2a –amb 18 equips- i el calendari de la competició, que començarà el 14 de setembre i finalitzarà el 31 de maig. L’Escala B, Viladamat, Llançà, Portbou, Empuriabrava, FE Vilajuïga, Agullana, Esplais, Cabanes, Maçanet de Cabrenys, Sant Miquel de Fluvià, la Jonquera, Roses B, Borrassà i els baixempordanesos Verges i Torroella seran els altres rivals del Figueres en la lluita per assolir l’ascens de categoria.

La Unió, rival a batre enguany, es desplaçarà a Viladamat (21 de setembre) després del debut. El segon partit a l’estadi serà contra el Portbou (28 de setembre), que també acaba de pujar de 3a Regional, en aquest cas gràcies a la fase d’ascens. La FE Vilajuïga, segurament debilitada per l’aparició del Miapuesta de 3a Divisió, serà el rival a la 4a jornada (5 d’octubre). La Unió rebrà l’Esplais (12 d’octubre) abans d’enfrontar-se als dos únics equips del Baix Empordà presents al grup 15, el Verges, a fora (19 d’octubre) i el Torroella, a casa (26 d’octubre). Un dels enfrontaments més interessants de la primera volta és el que els de Coto jugaran a la Jonquera, que acaba de baixar de 1a Regional, el 2 de novembre, abans que els unionistes rebin el Borrassà. Després, els blanc-i-blaus es desplaçaran a Sant Miquel de Fluvià (16 de novembre) i jugaran a l’estadi davant del Maçanet (23 de novembre). Un altre partit de rivalitat comarcal per proximitat geogràfica serà el que el Figueres jugarà el 30 de novembre a Cabanes. Agullana (7 de desembre), Llançà (21 de desembre) i Roses B (18 de gener de 2009), a l’estadi, i Empuriabrava (14 de desembre) i l’Escala B (11 de gener de 2009) seran els cinc darrers contrincants de la Unió a la recta final de la primera volta. La competició descansarà els dies 28 de desembre de 2008 i 4 de gener i 12 d’abril de 2009.

Pel que fa al grup 1 de 1a Regional, el flamant recent ascendit CF Base Roses debutarà al camp de l’Escola de Futbol Gironès-Sàbat, el 14 de setembre, mentre que el Vilamalla ho farà al camp del Farners i l’Escala, que ha baixat de Regional Preferent, a Breda. Un total de 18 equips configuren el grup 1 de 1a Regional, que també veurà com la fase regular finalitza el 31 de maig –el Vilamalla jugarà a Breda; el CF Base Roses, a Salt, i l’Escala, al camp del Banyoles B. Amer, Olot, EF Garrotxa, Caldes de Malavella, Bisbalenc, Bescanó, Abadessenc, Ripoll, Tossa-Sport Associació Esportiva i Camprodon són els altres equips que militen en aquest grup de 1a Regional. A Preferent, l’únic equip altempordanès de la categoria, el Roses, s’estrenarà al terreny de joc del Canovelles, el 14 de setembre. El grup, d’un total de 18 equips i sense la presència de l’amateur de la FE Figueres, el completen el Sant Feliu Sasserra, Mollet, Palafrugell, Palau Solità i Plegamans, Rubí, Parets, Bellavista Milan, Sant Cugat, Granollers, Ripollet, Vilassar de Dalt, Olímpic Can Fatjó, Lloret, Sant Hilari-Font Vella, Gramenet Milan B i Vic –l’últim rival dels de Miquel Rivas, a Osona. Finalment, el Peralada, que també serà l’únic equip de l’Alt Empordà a 1a Catalana, començarà el campionat el 7 de setembre a Montcada, i l’acabarà el 31 de maig al terreny de joc del Marianao Poblet. Martorell, Poble Sec, Castelldefels, Sant Cristòfol, Masnou, Tortosa, Vilassar de Mar, Morell, Tàrrega, Igualada, Llagostera, Manresa, Guíxols, Olesa de Montserrat, Benavent, Vilafranca i Muntanyesa completen la categoria, amb un grup de 20 equips.