20.6.08

Santi Vila deixa entreveure al seu blog que fa costat a la política de l’actual directiva de la Unió


L’alcalde de Figueres respon així a les demandes que els seguidors més joves de l’entitat li han fet arribar a través dels seus missatges, en què li reclamen que faci el possible perquè convenci Aguado d’acceptar l’oferiment de Flix de jugar a 3a Divisió la temporada vinent o, en el seu defecte, la de Preferent de l’amateur de la FEF

Figueres / L’alcalde de Figueres, Santi Vila, en resposta a les demandes que un grup de joves seguidors de la Unió –la majoria, els denominats “Ultres”- li han fet arribar a través del seu blog, en què li demanen que faci tot el possible perquè el club accepti l’oferiment d’Enric Flix i l’equip jugui a 3a Divisió l’any vinent, deixa entreveu que és molt partidari de la política que ha decidit implantar la directiva encapçalada per Pere Aguado i que, en tot cas, són els responsables de l’entitat els que han de vetllar pel seu futur. Així, Vila fa referència a les peticions dels seguidors assegurant que “correspon a la nova directiva de la Unió, encapçalada pel sr. Pere Aguado, i no a l’Ajuntament, marca els objectius del futur del club. Pel que m’ha explicat, a més, la seva intenció és guanyar partit a partit, punt a punt i no amb martingales de despatx el lloc de dignitat que correspon a la Unió!”. Vila, fins i tot, afirma que aquesta iniciativa “no em sembla malament”. L’alcalde, a més, es felicita pel renaixement de l’entitat, tot dirigint-se així als joves afeccionats: “Més enllà dels comentaris que pugui fer el sr. Enric Flix, que suposo que us mereixen ben poca credibilitat, el cert és que entre tots hem aconseguit que la Unió, poc a poc, surti del pou, i torni a tenir un projecte social i esportiu potent, recolzant per la gent, per l’Ajuntament i per la Fundació Esportiva Figueres, que li acaba de cedir el futbol base i, fins i tot, el seu primer equip”.

Vila contesta d’aquesta manera a la dotzena de missatges que els seguidors unionistes han escrit al seu blog, justament en l’apartat en què l’alcalde repassa el seu primer any de mandat. A banda de reclamar-li que faci el possible perquè la Unió jugui a 3a Divisió i accepti l’oferiment de Flix –que sembla que ja té clar que el seu Miapuesta tindrà com a quarter general el poble de Vilajuïga la temporada que ve, els afeccionats li recorden que la filosofia de la junta directiva de seguir el camí engegat i de fer front “a la travessia pel desert” no és compartida per una part de la massa social, que, segons diuen, vol que la Unió jugui ja al lloc on li correspon. Fins i tot, dels missatges es desprèn l’interès que, en el cas de no poder acceptar la plaça de 3a Divisió, no es renunciï a la de l’amateur de la Fundació, que la temporada que ve hauria de jugar a Regional Preferent”. D’altres escrits utilitzen termes com “indignació” o “vergonya”, fins al punt de recordar a Vila que “la Unió és un sentiment que no es pot explicar amb paraules”. De les paraules dels seguidors també es desprèn la sensació que es té que el Figueres ha passat ara a ser l’ombra del Girona, sobretot després que els de capital hagin aconseguit l’ascens a 2a A, i d’aquí al fet que, entre part de l’afecció, es consideri quasi una “obligació” el fet que la Unió jugui a 3a, o a Preferent, la propera campanya. Fins i tot, alguns s’atreveixen a convidar l’alcalde “a gastar-se el milió d’euros que val posar gespa artificial invertint en la Unió Esportiva Figueres a 3a Divisió”.

Cal recordar que la Unió celebrarà el proper dimecres 25 de juny al Teatre Jardí (20.30 h), la junta general ordinària que haurà de servir per aprovar els comptes econòmics de la temporada i per constatar la reacció de la massa social en relació al fet que la directiva hagi acceptat l’oferiment de la Fundació Esportiva Figueres de cedir-li els equips de futbol base –Lluís Moñino n’és el nou coordinador, a excepció dels de l’escola. Caldrà veure si els socis aproven aquesta decisió i quina és la seva postura en relació a la possibilitat que l’equip jugués a Preferent en el lloc de l’amateur de la Fundació, un fet molt poc probable atès que la directiva ja treballa en la confecció d’una plantilla a 2a Regional. També és segur que els socis demanaran a la directiva què hi ha de cert en l’oferiment d’Enric Flix d’acceptar la plaça del Miapuesta a 3a Divisió, i les sensacions de l’actual directiva en relació al fet que l’equip es desplaci finalment a Vilajuïga, tal com es preveu.

1 comentari:

petit ha dit...

Us convido a llegir algunes de les meus reflexions en relació a aquesta qüestió, en aquest enllaç al fòrum del web dels Ultres Tramuntana:

http://www.ultrestramuntana.net/foro/estem-completament-enganyats-t204.html