20.6.08

Figueres vol ampliar i reordenar els equipaments esportius de la ciutat en els propers 7 anys


L’Ajuntament ha presentat el Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals, que projecta construir una dotzena d’equipaments abans de 2015 i remodelar-ne d’altres ja existents, amb un cost total proper als 20 milions d’euros

Figueres / Després d’un parell d’anys amb el document al calaix, l’Ajuntament de Figueres es va decidir divendres a presentar de manera oficial el Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals, que projecta construir una dotzena d’equipaments en un termini de 7 anys –abans de 2015. El consistori té previst pal·liar el dèficit d’instal·lacions amb la construcció de nous pavellons, una piscina descoberta, un espai esportiu amb piscina coberta a la plaça de braus, dos camps de futbol al costat de l’estadi de Vilatenim i la culminació de la remodelació de la zona esportiva actual situada a tocar de l’Hospital Comarcal i de l’estadi Albert Gurt. Tot plegat tindrà un cost d’uns vint milions d’euros.

El Mapa d’Instal·lacions Esportives s’ha dissenyat en base a un estudi de l’empresa Sport Consulting, que ja el va lliurar a l’Ajuntament fa aproximadament dos anys. Les actuacions se centren bàsicament en quatre pilars: l’actual zona esportiva municipal, al sector nord de la ciutat -de la qual ja només en queda la graderia de la pista poliesportiva, les de tennis i la piscina descoberta- que serà remodelada amb vestidors i d’altres pistes exteriors; l’estadi de Vilatenim, que després de veure com la gespa natural actual serà substituïda, ja l’any vinent, per una d’artificial d’última generació, també veurà ampliada la instal·lacions amb dos nous terrenys de joc; la plaça de braus, que es té la intenció de reconvertir en un espai poliesportiu amb gimnàs i zona d’spa, i el sector oest (Olivar Gran-Hotel Ronda), on es vol aixecar un pavelló i una piscina descoberta, on sembla que el Club Natació Figueres tindrà la seva nova seu. La intenció del consistori és completar aquest rentat de cara de l’oferta esportiva en equipaments a Figueres amb la construcció d’un altre pavelló poliesportiu al sector del col·legi la Salle.

El Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals també contempla d’altres propostes d’actuacions, com el canvi del parquet del pavelló vell i la remodelació dels vestidors, a banda de renovar la caldera per disposar d’una bona climatització. També es fa èmfasi en la col·locació de gespa artificial al camp de futbol de la Marca de l’Ham i la substitució de l’actual, i molt deteriorada, de l’estadi Albert Gurt, dins el pla d’actuacions a de la denominada Ciutat Esportiva Parc Bosc, que contempla la millora dels vestidors existents a la piscina climatitzada, a banda de la creació de més vestidors i d’una zona d’aigües. En aquest punt, una de les sales ja existents al pavelló nou podria passar a ser la seu del CTT Tramuntana. Entre d’altres aspecte, el MIEM també tracta la construcció del pavelló Parc de Les Aigües, vinculat al centre educatiu CEIP Figueres Nord, amb una pista triple poliesportiva, 11 vestidors, una graderia i espais destinats als serveis.

Amb tot, també es preveu augmentar el recorregut del carril bici, un projecte basat en un estudi realitzat el 2004, sobre el Pla de Foment de l’ús de la bicicleta a Figueres, i que es mou en set zones bàsquets de connexió: l’Eixample, el Parc Bosc, el Recinte Firal, la Marxa de l’Ham, l’Eix Ferroviari, el centre de Figueres i el Rec Susanna.

2 comentaris:

Miquel Riera ha dit...

Hola Ivan , que en saps de la possibilitat de que dins d'un d'aquest pavellons hi hagi una sala destinada a l'Associació de Judo de l'Alt Empordà ?

petit ha dit...

Doncs no en sé res Miquel. De tota manera, aquesta Mapa d'Instal·lacions té ja els seus anys, i dubto que en aquells moments es plantegés aquesta possibilitat, però no voldria equivocar-me. En tot cas, en aquest enllaç que facilito hi trobaràs detallat el contingut real del MIEM de Figueres, i tu mateix pots comprovar si el que dius està contemolat:

http://www.adepaf.org/doc/miem.pdf