20.6.08

Prop d’un centenar d’escolars de Figueres participen a la 3a Trobada de Promoció de la Natació


Organitzada pel Servei d’Esports de l’Ajuntament de Figueres i el Club Natació, la jornada es va fer el passat dissabte 14 de juny al matí a la piscina municipal, amb exhibicions, competicions i medalles i obsequis per als participants

Figueres / Prop d’un centenar d’alumnes de vuit centres educatius de Figueres van participar, el passat dissabte 14 de juny al matí, a la 3a edició de Trobada de Promoció de la Natació Escolar, que van organitzar, conjuntament, el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Figueres i el Club Natació Figueres, i que es va dur a terme a la piscina climatitzada municipal. En concret, joves procedents dels centres CEIP Joaquim Cusí, CEIP Josep Pallach, CEIP Maria Àngels Anglada, CEIP Sant Pau, CEIP Salvador Dalí, CP Escolàpies, CP La Salle, CP Cor de Maria i els alumnes dels cursos de natació que convoquen cada any el Consell Esportiu de l’Alt Empordà i el Servei Municipal d’Esports, van prendre part a una jornada que es va iniciar amb una exhibició d’un grup de nedadors del CN Figueres –alguns d’ells, campions de Catalunya i d’Espanya, que van ensenyar la seva capacitat en les proves de 200 m estils, els de més edat, i 100 m estils, els més joves. Seguidament, el prop de centenar d’escolars que van assistir a la Trobada van realitzar una competició basada en tres disciplines, els 25 m braça, 25 m esquena i 25 m crol, distribuïdes en 14 sèries cadascuna. També es van fer dues proves de relleus mixtes 4x25 m, entre els nedadors que més van destacar a les sèries individuals. Com ja és habitual, la matinal va finalitzar amb el lliurament de medalles i obsequis per als joves participants, i amb una fotografia de família al podi amb els nedadors que havien obtingut les millors marques.

El Club Natació Figueres va valorar de manera molt satisfactòria l’actitud dels participants “dels quals s’ha de destacar la seva preparació física i la qualitat tècnica observada en el medi aquàtic, així com el seu esperit competitiu i la companyonia”. Els organitzadors també van estar pendents de la reacció dels familiars dels joves nedadors presents a la Trobada: “Van tenir la satisfacció de veure el seu fill nedar i content, i també la paciència de suportar possiblement unes condicions d’espai i de temperatura a les quals no estan habituats”. Els responsables del Natació –que disposa d’una escola per a nens de més de 7 anys, que també competeix a la Lliga Comarcal Prebenjamí i Benjamí- han extret conclusions molt positives d’aquesta jornada, que consideren que ha de fer reflexionar molts pares: “Els beneficis de la pràctica de la natació i el seu caràcter terapèutic són prou coneguts, però si, com a pares, busquem l’equilibri entre el cos i l’esperit del nen, la natació federativa i de competició és, segons alguns, el millor esport, el més idoni com a complement a la seva preparació acadèmica. Per tant, demanem als pares una reflexió: Si al vostre fill o filla li agrada nedar, no desaprofiteu l’oportunitat d’animar-lo a continuar fent-ho, en aquest cas dins el Club Natació Figueres”.

En l’aspecte competitiu, cal destacar que, al marge dels campionats clàssics a les piscines, el proper diumenge 22 de juny s’obre el calendari de travessies al mar, amb la X Travessia Badia de Tossa (10 h). Una setmana més tard, el dia 29, li arribarà el torn a la Travessia de Vilanova i la Geltrú, que compleix la seva 34a edició, i de la Badalona, que en suma ja 58. Dissabte dia 28, la piscina d’Olot rebrà el Campionat Provincial de Fons i Estils en la categoria aleví (9.30 h).