19.6.08

La Jonquera reviurà l’hoquei patins d’elit aquest cap de setmana amb el 5è Torneig dels Titans


La competició, que començarà dissabte a la tarda, és oberta a equips que presentin jugadors procedents de les millors lligues europees d’aquest esport, i es disputarà paral·lelament a la fase final de la Copa Catalunya Minititans, per als més joves

La Jonquera / El pavelló de la Jonquera serà l’escenari, aquest proper cap de setmana, de la 5a edició del Torneig dels Titans 2008, una trobada d’alt nivell d’hoquei patins en què seran presents alguns dels millors jugadors de les lligues espanyola, italiana i portuguesa. El torneig, que impulsa l’exjugador del FC Barcelona d’hoquei patins Ramon Benito, mentre de la gloriosa plantilla que tants èxits va aconseguir en anys anteriors, començarà dissabte a la tarda (16 h), amb la disputa de la fase classificatòria, en què hi haurà 12 equips participants –només 8 arribaran a la fase final de l’endemà, quan es jugaran, també a la tarda, els quarts de final, les semifinals i la final, rondes que seran retransmeses en directe pel Canal 33. La fase final de diumenge coincidirà amb les finals de la 2a edició de la Copa Catalunya Minititans, en les categories prebenjamí, benjamí, aleví i infantil.

Els equips participants al Torneig dels Titans seran jugadors professionals d’hoquei de les millors lligues europees, tot i que, segons el criteri de l’organització, no es descarta que també hi tinguin cabuda d’altres procedents de categories inferiors, com és del cas de la 1a Divisió. Cada equip estarà format només per 2 jugadors de pista i 1 porter –sense possibles substituts- i no cal que representin el mateix club. A més, la pista és més reduïda de l’habitual, ja que mesura 24x14 m, per tal de potenciar el joc d’atac i així donar els partits molta més espectacularitat –s’aconsegueixen molts més gols. L’organització ha dotat aquest torneig, que també comptarà amb una zona lúdica a l’exterior, amb un futbolí humà, un circuit de patins elèctrics... amb 3.000 euros de premis en metàl·lic, a més d’altres obsequis. Cal esmentar que en la 3a edició del Torneig dels Titans, prop de 3.000 persones van seguir la competició.

Paral·lelament a l’Oktitans 2008 es disputarà la fase final de la 2a Copa Catalunya Minititans, una iniciativa creada l’any passat amb jugadors d’entre 5 i 16 anys dels diferents equips de base d’alguns clubs catalans. S’han classificat per a la darrera fase de la Minititans dos equips, de cada categoria –prebenjamins, benjamins, alevins i infantils- procedents de les prèvies disputades a Capellades, Cerdanyola, Lleida i Salt. Aquests vuit conjunts es repartiran en dos grups de 4 equips, que s’enfrontaran entre ells. Els dos primers de cada grup jugaran les finals, que s’intercalaran amb els partits de quarts de final i semifinals del Torneig dels Titans. Així, el dissabte 21 de juny serà el torn per als enfrontaments corresponents a les categories aleví i infantil, mentre que diumenge jugaran els prebenjamins i els benjamins, sempre al matí.

D’aquesta manera, el CP Jonquerenc segueix afegint capítols al seu programa d’actes de celebració del seu 25è aniversari. El passat 1 de juny, el pavelló fronterer ja va acollir un partit amistós entre la selecció catalana absoluta i el CH Lloret (6-2). Tot i l’empenta d’Ivan Tibau, els selvatans, que ja perdien per 2-0 al descans, van acabar claudicant davant la superioritat del combinat català. Feia quasi deu anys que la Jonquera no tornava a viure en directe hoquei de primer nivell, des que el Jonquerenc va baixar de Divisió d’Honor.