13.6.08

Prop d’un centenar de pilots disputaran la quarta prova de l’estatal de Quad Cross de Figueres


La cita d’aquest cap de setmana acollirà els millors especialistes espanyols d’aquesta modalitat en les categories d’iniciació, quad series, Q2 i Q1 Pro, en una competició que es disputarà al renovat circuit dels Arcs de Figueres, que disposa de la recta més llarga del circuit

Figueres / El circuit dels Arcs de Figueres acollirà, aquest proper cap de setmana dels dies 14 i 15 de juny, la quarta prova puntuable del Campionat d’Espanya de Quad Cross 2008, que comptarà amb prop d’un centenar de pilots inscrits en les diferents categories del nacional. Els organitzadors, la Penya Motorista Figueres i Quad Competición, han treballat de valent per posar a punt, en molt poc temps, un circuit dels Arcs que, durant molt temps, ha estat gairebé abandonat. De fet, fins fa ben poc, el circuit de Bellpuig, a Lleida, havia de ser l’escenari d’aquesta prova de l’estatal de quad cross. Màquines i operaris s’han encarregat de remodelar el terreny i adaptar-lo a les exigències d’una prova d’aquestes característiques, en què l’espectacle n’és un dels principals atractius. El traçat, amb una longitud de 1.500 m, disposa de la recta més llarga de tot el campionat, en la qual els pilots hauran de fer ús de la seva velocitat punta per poder estar entre els primers. Tècnicament, el circuit és dels considerats “fàcils”, tot i que compta amb alguns “dobles” de pujada i de baixada i algunes successions de corbes i rectes on els quads agafen grans velocitats.

Els organitzadors esperen una gran afluència de públic ja per dissabte, dia en què es faran les tandes d’entrenaments cronometrats i les curses de la categoria d’iniciació, que serviran per adjudicar les millors posicions de la graella per a la disputa de la prova de l’endemà. La prova de Figueres hauria de servir per esclarir una mica les classificacions generals, molt ajustades després de les primeres cites de l’estatal, sobretot en les categories d’iniciació, quad series i Q2. En la categoria reïna, la Q1 Pro, la lluita pel liderat també serà molt interessant, donada la poca diferència de punts entre els primers classificats.

Per altra banda, cal destacar que el programa Moto Sport TV serà present al campionat de Figueres, per tal d’elaborar un reportatge de 10’ amb les millors imatges de la quarta prova estatal, que s’emetrà el dimarts al vespre (20 h) a Teledeporte. Pel que fa al programa de la competició, esmentar que demà dissabte al matí es faran els entrenaments lliures i cronometrats de les categories quad series (12.35 h), iniciació (13.10 h) i Q2 (13.45 h). A primera hora de la tarda (14.40 h) es donarà la sortida a la primera màniga de quad iniciació, mentre que la segona està prevista per quasi una hora més tard (15.50 h). Entremig (14.55 h), es duran a terme els entrenaments lliures i cronometrats de la Q1. L’acte de lliurament de trofeus de la categoria iniciació està previst per a les 16.15 h. Diumenge, el warm up de les categories quad series (9 h), Q2 (9.15 h) i Q1 Pro (9.30 h) obriran la jornada. A les 10 h es donarà la sortida a la primera màniga de la quad series; a les 10.35 h, la de la Q2 i a les 11.10 h, la de Q1 Pro. Les segones mànigues començaran, respectivament, a les 12 h, 12.35 h i 13.10 h. Les mànigues de la categoria quad series tenen una durada de 15’ més dues voltes; les de Q2 i Q1 Pro, de 20’ més dues voltes. S’ha previst que el lliurament de previs es faci pels volts de les 13.45 h.

La presentació oficial d’aquesta prova del Campionat d’Espanya de Quad Cross 2008 es durà a terme aquesta tarda (19 h) al saló de plens de l’Ajuntament de Figueres, amb la presència, al marge de les autoritats municipals i dels responsables de Quad Competición i de la Penya Motorista, del banyolí Eduard Ullastres, actual líder del campionat, campió estatal de resistència al 2005 i campió d’Espanya de Quad Cross al 2004, i David Planella, natural de Ravós del Terri, quart classificat al campionat estatal de 2007 i 6è al Mundial de Pont de Vaux, també l’any passat.