16.6.08

El Girona, plagat d’exunionistes, i l’Alacant del darniuenc Alan Baró, pugen a 2a Divisió “A”


Tots dos van certificar l’ascens en resoldre al seu favor el partit de tornada de l’eliminatòria final, els gironins a Montilivi, amb 8.500 espectadors, contra el Ceuta (1-0), i els alacantins, al camp de la Ponferradina (1-0), on van fer valer el marcador de 2-0 de l’anada

Girona - Alacant / Per als nostàlgics, aquells a qui els ascensos del Girona, en major mesura, i de l’Alacant, més llunyana, hagin causat enveja sana, no serà difícil trobar en les fites dels dos equips connotacions de la UE Figueres. No en va, al quadre gironí hi ha militat aquesta temporada fins a 6 juadors amb passat unionista –els defenses Albert Serra, Migue i Diego Rangel, el mig Santi Asensio i els davanters Jito i Uri- a més del tècnic, Raúl Agné, i del seu ajudant, Arnau Sala, que també havien defensat la samarreta blanc-i-blava. Fins i tot, un dels dos massatgistes, Juan Carlos Gallego, la temporada passada va formar part de la família del Miapuesta Figueres, igual que Quim Ferrer, ara regidor d’Esports de l’Ajuntament figuerenc, que va ser acomiadat per Enric Flix a mitja lliga després d’una llarga etapa a la Unió –en què havia passat de porter a delegat de camp- i que ara ha trobat el premi de la celebració amb el Girona, on ha exercit enguany de preparador de porters. A l’Alacant, un darniuenc, Alan Baró, per fi ha trobat la recompensa a la seva humilitat i sacrifici, tot aconseguint l’ascens amb els del Rico Pérez després d’una campanya en què el migcampista altempordanès, que també va jugar a la Unió, l’exercici passat, ha tingut molta participació.

Es dóna la circumstància que, dels quatre equips de 2a B que han ascendit a la categoria plata del peu-pilota espanyol, dos provenen del grup III, Girona i Alacant –els altres dos que han tingut premi han estat el Rayo, del grup I, i el Huesca, del grup II. Girons i alacantins van haver d’esperar als partits de tornada de l’eliminatòria final per segellar l’ascens a 2a A. A Montilivi, 8.500 espectadors es van donar cita a l’estadi per empènyer l’equip d’Agné a la victòria (1-0). El 0-0 de l’anada a Ceuta deixava l’eliminatòria oberta, que l’exfiguerenc Migue va encarrilar a la segona meitat amb un gol d’oportunisme. Serra, Diego Rangel i Jito també van participar en aquest partit, mentre que Uri i Santi Asensio s’ho van haver de mirar des de fora de la gespa. El Girona, fins i tot, també té, als despatxos, un ex integrant de l’equip tècnic de la Fundació Esportiva Figueres, Javi Salamero, ara director esportiu dels blanc-i-vermells, però que havia estat coordinador i entrenador del primer equip de l’entitat altempordanesa.

Per la seva part, el darniuenc Alan Baró ha completat una temporada més que brillant en l’aspecte individual a l’Alacant. El migcampista, molt arrelat a l’Alt Empordà –va jugar al juvenil i al primer equip de la FE Figueres, al Peralada i al Miapuesta Figueres- no va tenir gens fàcil decidir-se a fer les maletes i marxar lluny de casa el passat estiu per intentar oblidar una temporada amb molts patiments al Miapuesta Figueres, però l’Alacant li ha acabat obrint les portes de la 2a Divisió “A”. El de Darnius ha estat el 9è jugador més utilitzat pel tècnic a la fase regular del campionat, amb un total de 2.191 minuts (23 partits com a titular i 9 com a suplent) –de fet, és el tercer migcampista que més presència ha tingut a la gespa del seu equip, només per darrera dels veterans Tito i Azkoitia. Alan, que farà 23 anys el proper diumenge, va jugar els 90 minuts del partit d’ahir diumenge al camp de la Ponferradina (1-0), en què va poder celebrar l’ascens a 2a A amb els seus companys damunt la mateixa gespa d’El Toralín, després que l’equip de José Carlos Granero fos capaç de fer valer el 2-0 de l’anada.