16.6.08

Albeau i Jaggi s’imposen al Mundial d’eslàlom del golf de Roses, marcat per la meteorologia


La pluja i la manca de vent van fer que la jornada de dijous, l’única en què es van poder completar tres mànigues, validés la classificació final del campionat, en què el francès Antoine Albeau revalida el títol al Gran Premi Catalunya Costa Brava de windsurf i la suïssa Karin Jaggi s’estrena al palmarès femení

Sant Pere Pescador / La meteorologia no ha estat precisament benèvola per als 87 regatistes –66 en l’apartat masculí i 21 en el femení- que, des del passat dimecres i fins diumenge van prendre part al Gran Premi Catalunya Costa Brava de windsurf, en la seva modalitat d’eslàlom i prova puntuable per al Campionat del Món de l’especialitat, que es va fer a la platja de Sant Pere Pescador. De fet, l’única jornada vàlida de tota la competició va ser la de dijous, on el vent de tramuntana, molt favorable gràcies a la seva intensitat, va permetre completar la jornada. Divendres, la pluja va fer la guitza als participants i als jutges, que van veure com s’havia d’interrompre, i posteriorment, suspendre, el programa de regates previst, mentre que dissabte i diumenge, el vent tèrmic no va fer acte de presència amb la força necessària, amb la qual cosa els regatistes tampoc van poder competir i es va haver de donar per tancada la competició donant per bona la classificació de la 2a jornada, amb el francès Antoine Albeau i la suïssa Karin Jaggi com a guanyadors en homes i dones, respectivament.

Albeau es va proclamar campió al golf de Roses per segona vegada consecutiva en aquesta especialitat d’eslàlom. El francès, que es confirma ja com a un dels referent dins aquest esport, fent evident la seva polivalència en el funboard, es va imposar amb autoritat en l’única jornada de la competició en què es van poder dur a terme les tres mànigues previstes. Antoine Albeau, que té el rècord de velocitat en vela, va manifestar, a la conclusió del Gran Premi Catalunya Costa Brava de windsurf, que “el campionat ha estat òptim i ha estat un cert de l’organització el fet que s’hagi obert la competició femenina”. A més, va afegir que “sempre que navego al golf de Roses les sensacions que tinc són magnífiques”. El regatista francès lidera el Mundial de l’especialitat i és un dels assidus al campionat de Sant Pere Pescador: “Espero que el proper any em trobi en les mateixes condicions que en aquesta edició i en l’anterior”.

En noies, el palmarès l’estrena la suïssa Karin Jaggi, que fa evident d’aquesta manera que té moltes coses a dir al circuit femení d’eslàlom. De tota manera, la triomfadora “moral” de la competició ha estat la canària Iballa Ruano, especialista en la modalitat d’ones, que s’ha estrenat en aquesta prova a l’Alt Empordà amb un excel·lent resultat. Ruano ha estat una de les principals damnificades per la suspensió de les tres últimes jornades del campionat, ja que en el cas d’haver-se pogut disputar una màniga més –se n’havien completat tres, essent segona en la 2a i primera en la 3a- el reglament permetia descartar la pitjor classificació, i això hauria beneficiat l’espanyola, que en la primera màniga no va poder acabar el recorregut després de ser colpejada per una regatista que va perdre el control en un viratge. Amb tot, Ruano, que hauria pogut acabar al lloc més alt del podi, va comentar que “el campionat m’ha anat molt bé” i que s’estava plantejant, després d’aquesta 2a plaça al Catalunya Costa Brava, “ córrer el circuit d’eslàlom del Mundial”. Ruano va elogiar el paper de la suïssa, i guanyadora, Karin Jaggi, i de l’israeliana Lee Le Korzitz, però va fer èmfasi en el fet que “en l’eslàlom femení, encara hi ha una gran reina, la francesa Valerie Ghibaudo”.

Pel que fa a les classificacions finals, van completar el podi masculí el representant de les Illes Verges Finian Maynard, que va ser 2n, i el nord americà Micah Buzianis, 3r. El primer espanyol va ser Ludovic Jossin, que va ser 25è, mentre que el primer català va ser Aleix Sanllehy, que va ocupar el lloc 40, d’entre un total de 66 classificats. En noies, per darrera de Jaggi i Ruano es va posicionar l’israeliana Lee Le Korzitz. La francesa Alice Arutzkin i la japonesa Ayaki Suzuki van ser 4a i 5a, mentre que l’espanyola Maria Andrés va ser 9a.

Cal recordar que, paral·lelament al Gran Premi Catalunya Costa Brava de windsurf, les instal·lacions del càmping La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador, van acollir, els dies 13, 14 i 15 de juny, la Surf Alegre 2008, la concentració de windsurfistes més gran de l’Estat espanyol. La trobada, al marge de l’aspecte esportiu, es complementa amb exposicions, test de material de les cases comercials, àpats de germanor i festes musicals. Així mateix, durant el cap de setmana es va fer la Concentració de Furgonetes Volkswagen, que enguany complia la 5a edició.