16.6.08

Prop de 3.000 persones segueixen al circuit dels Arcs de Figueres la prova estatal de Quad Cross

Carlos Pereira, en Q1; Joel Álvarez, en Q2; Guillermo Amo, en Quad Series i Guillem Ullastres, en Iniciació, van ser els vencedors de la 4a prova del Campionat d’Espanya de Quad Cross disputada el passat cap de setmana a la capital de l’Alt Empordà, organitzada per la Penya Motorista Figueres i Quad Competición

Figueres / Segons les dades facilitades pels mateixos organitzadors, la Penya Motorista Figueres i Quad Competición, prop de 3.000 persones es van apropar, el passat cap de setmana, al circuit dels Arcs figuerenc, a tocar del Castell de Sant Ferran, per seguir en directe la quarta prova del Campionat d’Espanya de Quad Cross, en les categories Q1, Q2, Series i Iniciació. El portuguès Carlos Pereira va aprofitar les males sortides dels pilots catalans a la segona màniga per pujar al calaix més alt del podi en Q1, tot i la remuntada del banyolí Eduard Ullastres. En Q2, Joel Álvarez va guanyar després d’una lluita molt igualada amb Ángel del Águila, mentre que en Quad Series, el primer lloc va ser per a Guillermo del Amo, que es va imposar en les dues mànigues amb uns temps que podrien ser molt vàlids per a una categoria superior.

El circuits dels Arcs, amb les recents remodelacions, ha guanyat verticalitat, i la seva complexitat, molt ben raonada, fa que en els seus 1.600 m de traçat combini zones ràpides i corbes, així successions de girs, parets i una gran recta, que n’augmenten l’espectacularitat i el converteixen, en un escenari, ajudat per la bellesa de l’entorn, gairebé únic a l’Estat. Prop d’una setantena de pilots –menys dels previstos- es van donar cita a la prova de Figueres, la darrera abans de l’aturada estiuenca. Tot i les previsions de pluja, el públic va poder gaudir d’allò més de duels molt intensos entre pilots, avançaments i un gran nivell de tots els inscrits, que van saber sobreposar-se a les complicacions del traçat del circuit.

En Q1, els pilots catalans van protagonitzar un bon cap de setmana, però sense premi final. El banyolí Eduard Ullastres va dominar amb autoritat la primera màniga. Teo Viñarás, que dissabte va fer uns entrenaments interessants, va ser baixa per lesió diumenge, i el portuguès Carlos Pereira va aprofitar la caiguda de David Planella per donar mostres del seu potencial. Pereira seria 2n després dels primers 15’, i la segona màniga seria vibrant. Després d’una mala sortida dels pilots catalans, Eduard Ullastres protagonitzaria una espectacular remuntada que el duria fins al 2n lloc final, per darrera de Pereira, que va saber administrar el seu temps, tot i que a la darrera volta es va veure seriosament amenaçat pel banyolí. David Planella seria 3r. Al final de la prova, Pereira va manifestar que “tot i el desgast de la primera màniga, en què Eduard Ullastres ha estat superior, he pogut mantenir el ritme en els moments finals. Ell arribava més fort, però he pogut aguantar”. Per la seva part, Ullastres, que lidera l’estatal, va destacar que “els problemes que he tingut a la sortida de la segona màniga m’han condicionat, però estic content amb el resultat. Hem de seguir lluitant, perquè encara queden molts punts en joc”. Planella, d’altra banda, va agrair l’esforç de l’organització “per haver fet un gran circuit. He tingut mala sort, i tant jo com el meu company Eduard Ullastres hem sortit malament a la segona màniga, en què, a més, he caigut. Però és un bon resultat”.

En la Q2, el triomf va ser per al jove Joel Álvarez, que s’imposaria en la 2a màniga i seria segon en la 1a. José Ángel del Águila va invertir les posicions en les dues tandes, però el reglament dóna prioritat al darrera resultat i Álvarez s’enduria el primer lloc. Toni Vingut completaria el podi. En Quad Series, el dominador va ser Guillermo Amo, que va liderar les dues mànigues amb molta maduresa i que aconseguiria una victòria molt ben treballada per davant de Daniel Santos i Francisco Díaz. Finalment, en Quad Iniciació, els més joves van fer les delícies dels espectadors amb les seves habilitats. Guillem Ullastres va tornar a lluir el seu cognom sobre la pista, i va vèncer amb autoritat en ambdues mànigues, en què es va poder veure un atractiu duel entre Kevin Solbas i Ian Romero, que van abraçar-se tot just després de creuar la línia d’arribada. El Campionat d’Espanya de Quad Cross 2008 descansarà uns mesos abans de reprendre el calendari els dies 6 i 7 de setembre, amb la 5a cita puntuable, a Astúries. Els afeccionats als quads podran veure demà dimarts a Teledeporte, dins el programa MotoSporTV, un resum de la prova de Figueres (20 h).