13.6.08

El francès Antoine Albeau, màxim favorit, ja lidera el Mundial d’eslàlom de Sant Pere Pescador


Després d’una primera jornada marcada per la força de la tramuntana, Albeau sembla intractable i té tots els números per endur-se el campionat, mentre que Aleix Sanllehy és el millor espanyol i la suïssa Karin Jaggi, la primera fèmina

Sant Pere Pescador / El francès Antoine Albeau, màxim favorit, ha arrencat amb força al Gran Premi Catalunya Costa Brava de windsurf, en la seva modalitat d’eslàlom, que, per fi, va poder iniciar-se ahir dijous gràcies a l’entrada de la tramuntana al golf de Roses. La prova empordanesa del mundial de l’especialitat, que una vegada més ha tornat a establir el seu quarter general a Sant Pere Pescador, havia de començar dimecres, però el vent no va aparèixer i la primera jornada es va haver d’ajornar. En fèmines –que hi participen per primera vegada, la suïssa Karin Jaggi i la canària Iballa Ruano ocupen actualment les dues primeres places del campionat, abans que la competició, que acaba diumenge, entri en la seva fase decisiva.

Albeau, vigent campió del món de l’especialitat d’eslàlom, ja va demostrat, en la primera presa de contacte amb les ones de la badia –ahir la tramuntana va arribar a cops de força 6- que es troba en un excel·lent moment de forma i vol que repetir títol en la present edició. El francès va guanyar ahir dues de les tres mànigues disputades, sumant així 3,4 punts, amb un gran coixí de marge en relació al britànic Finian Maynard, que en té 14. El nord americà Michar Buzianis, amb 14,4; Kevint Pritchard, amb 15 i l’argentí Gonzalo Costa, amb 24, també es troben a la part alta de la classificació provisional, però lluny del primer lloc. En la categoria femenina, lidera la taula la suïssa Karin Jaggi, amb un primer lloc, un segon i desè en les tres mànigues, sumant 12,7 punts. L’espanyola Iballa Ruano és 2a tot i un mal inici, que va reconduir guanyant la segona màniga.

El vent de nord –a estones escorat d’oest- que ja bufava a mig matí amb força, i que es va anar incrementant a mesura que avançava la jornada, va permetre la celebració de tres mànigues -en menys de dues hores es va poder completar la primera sèrie, amb 63 regatistes masculins en la línia de sortida i 19 en la femenina i, a la tarda, les dues restants. En la primera màniga, Antoine Albeau va mostrar una autoritat incontestable, passant a la final d’aquest ronda després de no cedir cap primer lloc en les diferents sèries eliminatòries. Kevin Pritchard, segon en la final de la primera ronda, va ser l’únic que va ser capaç de plantar cara a Albeau en algun moment de la jornada. Finian Maynard, que acabaria el dia en segon lloc, va ser tercer a la primera ronda, passant amb dificultats a la següent eliminatòria. Al final de la primera màniga, seria tercer després d’una bona remuntada. En noies, la francesa Valerie Ghibaudo seria la vencedora de la primera sèrie, per davant de Saggi i de la japonesa Suzuki.

Albeau va donar un respir a la resta de regatistes a la segona màniga, i va “permetre” que només el nord americà Micah Buzianis la finalitzés al seu davant. Kevin Pritchard seria quart. Bjorn Dunkerbeck, que no va poder entrar a la final de la segona màniga, sí que ho va fer en la tercera, juntament amb Albeau, Buzianis i Maynard. Albeau no deixaria lloc a la sorpresa i la va acabar en la primera plaça, per davant de l’argentí Gonzalo Costa i de Finian Maynard.

Pel que fa a la delegació espanyola, l’altíssim nivell de l’edició d’enguany del Mundial d’eslàlom s’ha deixat notar i, tot i que no hi ha regatistes locals entre els primers classificats, sí que van arrodonir un bon paper a la primera jornada. En la primera màniga, Aleix Sanllehy, que estava enquadrat a la graella amb l’anglès Robby Swift i el suís Bjorn Dunkerbeck, entre d’altres, va fregar el pas a la següent eliminatòria, essent cinquè –passen els quatre primers. A la segona màniga, Sanllehy va superar la primera sèrie eliminatòria, convertint-se en l’únic espanyol en aconseguir-ho. En la següent eliminatòria, el català va ser 7è, enfrontant-se amb el nord americà Pritchard, que seria el guanyador, i als dos germans Moussilmani, Sylvain i Cyril. En la tercera màniga, Sanllehy no va poder acabar la seva primera eliminatòria. Per la seva part, Gerard López va ser 5è en les dues sèries realitzades dijous, no entrant per ben poc a la següent eliminatòria en ambdues ocasions, mentre que en la tercera ronda va ser 7è. Joan Llop va repetir 6è lloc en les seves dues sèries, mentre que en la tercera màniga no va poder acabar. Un altre català, Ferran Recasens, va ser 7è a la primera i no va finalitzar la següent, mentre que Albert Sorres va ser 7è en la segona i tercera màniga –no va acabar la inicial. En noies, les espanyoles no van estar gens inspirades en la primera ronda. Només Iballa Ruano va poder passar a la final de consolació, en què va ser segona. En canvi, en la segona màniga, la canària va ser 2a en la primera eliminatòria, passant així a la final, a la qual també accediria Maria Andrés després de ser 5a –en fèmines, es classifiquen les cinc primeres. Ruano, però, va brillar molt més a la darrera ronda de la jornada, en què va ser primera, fet que li atorga el segon lloc provisional a la general.