17.6.08

L’escalenca Victòria Hernández (Ambisist) participa aquesta setmana al Mundial de descens

La biker altempordanesa es va adjudicar el passat diumenge la prova final de la Maxxis Cup International de descens en BTT, a Vigo, i el proper dissabte disputarà el Campionat del Món de l’especialitat a Val di Sole, a Itàlia, on la delegació espanyola estarà representada per 27 corredors

Vigo / L’escalenca Victòria Hernández (Ambisist) va ser la vencedora, de la categoria femenina, de la segona prova de la Maxxis Cup International de descens en BTT, que es va disputar el passat cap de setmana a Vigo (Galícia). La descender altempordanesa va mostrar una superioritat incontestable, marcant un millor registre de 3’29’’793, molt inferior al de la segona classificada, Ariadna de Barros (Human Cycles), que va ser de 3’43’’024. La tercera posició va ser per a l’asturiana Covadonga González (Astur Bike Gijón), que va fer un temps de 3’45’’052. Mireia Boscà (LTM Racing), una de les poques que sol plantar cara a Hernández en les competicions en què ambdues coincideixen, va decebre a Vigo i només va ser 4a, amb 3’45’’466. La meteorologia va ser la protagonista de la cita gallega, ja que després de dues sessions d’entrenaments amb el cel serè dissabte, la pluja va fer acte de presència, ja al matí, l’endemà, amb la qual cosa els ciclistes van haver de realitzar una baixada a primera hora per adaptar-se al fang i a les condicions de Coruxo. Un total de 144 corredors van completar les dues mànigues de la competició. En la categoria reina, l’elit masculina, el francès Mikael Pascal (Valloire Galibier VTT) –campió del món júnior i que acumula victòries a la Copa del Món- va demostrar que és un dels millors a nivell internacional quan la baixada està afectada per la pluja, i es va adjudicar el primer lloc amb un registre de 2’35’’290. Bernat Guàrdia (MSC Bikes) va ser 2n, a només 5 milèsimes (2’35’’295) del vencedor. El júnior local Antonio Ferreiro (Grupo Rio Torito) va obtenir una sorprenent 3a posició de la general, amb 2’38’’768. Miguel Ángel Pintos (Bike Ou Non Vai) i Javier Pascual (CC BMX Alcoy) van ser primers en màsters-30 i 40, respectivament, amb uns temps de 2’50’’727 i 3’15’’578. En cadets, el triomf va ser per a Sam Flockhart, que amb un registre de 2’51’’393 va treure el nas entre els millors de l’scratx, en què va ser 16è.

Per altra part, cal esmentar que Victòria Hernández prendrà part el proper dissabte 22 de juny a la prova de descens del Campionat del Món de BTT, que es disputa des d’aquest mateix dilluns 16 de juny a Val di Sole, a Trento (Itàlia). Prop d’un miler de bikers -procedents de 52 països diferents d’arreu del planeta- estan inscrits a la competició. La delegació espanyola ha desplaçat al mundial un total de 27 ciclistes –13 en la modalitat de Cross Country (Ivan Gutiérrez, Carlos Colomina, José Antonio Hermida, Iñaki Lejarreta, Sergio Mantecón i Rubén Ruzafa, en elit masculí; Marga Fullana, Rocio Gamonal i Ana Villar, en fèmines; David Lozano i Sergio Pulido, en sub-23 i Umbert Almenara i Francisco López, en júniors); 7, en descens (Pasqual Canals, Bernat Guàrdia, Ivan Oulego, Óscar Sáiz, Arnau Sugrañés i David Váquez, en homes, i Victòria Hernández, en dones); 2, en Four Cross (Rafael Álvarez i Eva Castro) i 4, en trial. Itàlia, amb 63 corredors, i França, amb 61, inclosos els suplents, són els països que més representació tindran al Mundial de BTT. La corredor escalenca Vicky Hernández competirà, segons el programa, dissabte dia 21, al migdia (12.45 h). Es faran entrenaments de descens dimecres (9 h), dijous (9 h), divendres (8.30 h) i el mateix dissabte de les prova oficial (8 h).