18.6.08

Cala s’Alqueria Petita, de Cadaqués, rebrà el Campionat de Catalunya de Foto Sub en apnea


La prova d’aquest diumenge, 22 de juny, rebrà una trentena de participants, que hauran de captar les millors imatges dels peixos del fons marí sense ajuda d’oxigen artificial i a la zona delimitada entre la badia de Port Lligat i el Cap d’en Roig

Cadaqués / La Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques organitza aquest proper diumenge, 22 de juny, al bell marc de Cala s’Alqueria Petita de Cadaqués, la final del Campionat de Catalunya de Fotografia Submarina en Apnea, una modalitat que, de manera paulatina, ha anat guanyant adeptes i que, en l’actual, compta amb un gran nombre d’afeccionats a nivell català. El comitè organitzador ha decretat que la zona de competició sigui la compresa entre la Punta de la badia de Port Lligat i el Cap d’en Roig –per tant, el punt de trobada, Cala s’Alqueria Petita, també serà escenari de la competició, igual que Cala s’Alqueria Gran, en una jornada que s’iniciarà a quarts de nou del matí i es perllongarà fins passada la una del migdia. En aquesta ocasió, el tema central d’aquesta jornada final del català de foto sub en apnea seran els peixos. Un com més, la dificultat de captar les imatges a pulmó lliure, sense ajuda d’oxigen artificial, serà un dels aspectes determinants a l’hora de plasmar els millors racons, i dels seus habitants, del fons marí.

Tot esperant el que succeeixi en aquesta última jornada del català de fotografia submarina en apnea, en què prenen part una trentena de participants, tot sembla indicar que Enrique Díaz (CAS El Prat) en serà el vencedor final, ja que lidera la classificació amb un còmode avantatge respecte al segon, Daniel Rico (Unisub Sabadell). Juan Francisco Díaz (CAS El Prat) és 3r; David Mandos (APS), 4rt i Ascensión Navarro (CAS Costa Brava), 5a. L’únic altempordanès que figura a la classificació general és Àlex Ramírez (Roses Sub), que va ser 21è a la segona cita puntuable, a Palamós, amb 8 fotografies realitzades i que ocupa el 24è lloc. Cal esmentar que l’actual líder del campionat català, Enrique Díaz, va ser capaç de captar fins a 44 imatges –el nombre més alt obtingut a la competició- en una sola prova.

D’altra banda, Ivan Terol (CE Mediterrani Barcelona) va ser el vencedor de la prova CAMS o Jump-Blue que es va disputar el passat diumenge 1 de juny a Cala Montgó, de l’Escala, corresponent al Campionat de Catalunya d’Apnea, organitzada per la FECDAS i amb la col·laboració dels clubs Cavalldemar i Skaphos. La competició del Jump-Blue consisteix en descendir en apnea un total de 7 metres i avançar tants metres com sigui possible al voltant d’un quadrat de 15x15 m. El recorregut s’ha de realitzar en direcció a les agulles d’un rellotge i, en finalitzar, cal subjectar una pinça en el cap del circuit per mesurar la distància. Ivan Terol va ser capaç de recórrer 89,15 m i classificar-se per davant de Sergi Bernat (Skaphos), amb 81,04, i de Sergi Paniello (Cavalldemar), amb 79,15 m. La 4a plaça va ser per a Luís Martínez (Cavalldemar), amb 65,10 m; la 5a, per a Jorge Díaz (Cavalldemar), amb 63,37 m i la 6a, per a Pedro Rodríguez (Cavalldemar), amb 45,72 m. Una vegada disputades les finals dels campionats de Catalunya d’apena estàtica, dinàmica i el jump-blue, la selecció catalana que prendrà part a l’Estatal de Lanzarote la composen Óscar López, Ivan Terol, Sergi Paniello, Luís Martínez i Esteban Torrano.