17.6.08

El Vilajuïga seguirà un any més a 2a Regional i el Portbou es complica l’ascens, a les Planes (3-0)


Els de Manel Cabezos no van passar de l’empat (1-1) contra el Banyoles B, reforçat amb 7 jugadors sub-23 del primer equip i que obté l’ascens a 1a, mentre que els fronterers, tot i la derrota a la Garrotxa, segueixen depenent d’ells mateixos i pujaran si guanyen els dos partits que els resten

Vilajuïga / La FE Vilajuïga seguirà un any més a 2a Regional, després que en el darrer partit de la lligueta d’ascens a 1a, en què necessitava imposar-se al Banyoles B per més de tres gols, no passés de l’empat (1-1). Els banyolins, com era de preveure, van arribar al municipal de Quermançó amb el reforç de fins a set jugadors sub-23 del primer equip del Banyoles, de 3a Divisió –Archilla, David Busquets, Vallhonesta, Joel, Ivan González, Alabau i Sile, fet que ha acabat decantant la balança en aquesta fase d’ascens a favor dels del Pla de l’Estany. En l’enfrontament decisiu d’ahir diumenge, l’equip de Manel Cabezos no va tenir opcions d’optar al miracle, tot i que va plantar cara i, fins i tot, es va avançar en el marcador. Després de perdre per 3-2 en la segona jornada de la lligueta al camp del Tordera, el Vilajuïga necessitava una gesta... que no es va produir. A la primera meitat, els banyolins van dominar la possessió, però les arribades a una i altra àrea van ser força repartides. Els locals, que tot i ser conscients de les dificultats van oferir un bon nivell, van ser capaços de marcar primer, i creure en les seves possibilitats, a l’inici de la represa, ja sota la pluja, que va malmetre l’estat del terreny de joc. Torres feia l’1-0 (53’), que semblava obrir la llauna, però, poc després, el col·legiat expulsaria Víctor amb vermella directa (58’). El Vilajuïga va veure com les seves remotes opcions s’ensorraven pel fet d’haver de jugar el que restava de partit amb deu jugadors, i més quan, a la recta final, Matamala feia l’1-1 (73’), després que el seu equip gaudís de bones ocasions per empatar. D’aquesta manera, els altempordanesos tanquen la fase d’ascens en el darrer lloc, amb només 1 punt. El Tordera, amb 3, ha estat segon, i l’ascens ha estat per el Banyoles B, que ha sabut treure profit de l’enginy, permès per la reglamentació federativa, de reforçar-se amb els jugadors del primer equip en edat sub-23.

FE Vilajuïga: Padern, Manzano (Luque, 86’), Sabadí, Abel, Víctor, Bech, Torres (Fuentes, 56’), Josep, Cabezos, Ramos (Juan Carlos, 89’) i Héctor (Quintana, 56’).
Banyoles B: Bosch, Castro (Raúl, 89’), Vallhonesta, Archilla, David Busquets, Xargay, Sile, Xavi Masferrer, Matamala (Joan Vila, 88’), Ivan González (Joel, 84’) i Alabau (Víctor, 72’).
Gols: 1-0: Torres (52’); 1-1: Matamala (73’).
Àrbitre: Ribas. Vermella directa a Víctor, del Vilajuïga (58’).

Per la seva banda, el Portbou ha vist com se li complica l’ascens a 2a Regional després de perdre diumenge a les Planes per un clar 3-0, en la 3a jornada de la lligueta. Els fronterers, que en el partit inicial van derrotar el Sauleda per 4-0 i que, en la jornada següent, van descansar, van veure com els de casa s’avançaven aviat (12’), mitjançant Àlex. Tot i perdre un jugador, Adrià, a poc per al descans en veure la vermella per doble amonestació (43’), els de la Garrotxa van seguir dominant a la segona meitat, i Edu feia el quasi definitiu 2-0 (65’). Les coses es van tòrcer encara més quan el col·legiat expulsaria Torres I (70’) i Garcia (78’) per doble amonestació, fet que els de casa van aprofitar per fer el tercer, d’Ivan, que tancaria el marcador (89’).

Les Planes: Santi, Tito, Eduard, Brugué (Albert, 81’), Cusidó, Isaac, Ivan, Adrià, Àlex (Rubén, 80’), Romero i Gabriel.
CE Portbou: Marín, Maspián, Compte, Flores I (Manel, 57’), Mayol (Boada, 57’), Ortega, García, Flores II, Pons i Samir (Hernández, 46’).
Gols: 1-0: Àlex (12’); 2-0: Edu (65’); 3-0: Ivan (89’).
Àrbitre: Moreno. Vermelles a Adrià, de les Planes (43’) i a Flores I (70’) i Garcia (78’), del Portbou, tots tres per doble amonestació.

En l’altra enfrontament de la 3a jornada de la fase d’ascens, la PB Lloret i el Sauleda van empatar (1-1), fet que deixa les Planes en el liderat, amb 6 punts en 3 partits. La PB Lloret i el Sauleda són 2n i 3r, amb 4 punts, tot i que els costaners tenen un partit menys, igual que el Portbou, que és 4rt amb 3 punts. El Monells tanca la taula amb 0 punts. Els fronterers, però, segueixen depenent d’ells mateixos per ascendir, ja que encara tenen dos partits per endavant, diumenge vinent, a casa, contra la PB Lloret (18 h) i el cap de setmana següent, el dia 29, al camp del Monells (17), el rival teòricament més dèbil del grup.