25.2.09

La figuerenca Eva Fernández torna de Colòmbia amb la millor posició del rànquing WTA


La tennis va disputar els tornejos de Cali i Bogotà, que li han servit per situar-se en el lloc 275 del rànquing del circuit, el millor balanç en les 7 temporades que acumula al circuit femení

Figueres- La tennis figuerenca Eva Fernández ja ha tornat de terres colombianes, on la setmana passada va disputar dos tornejos del calendari Sony Ericsson WTA Tour. A Cali, en l’obert finalitzat el 15 de febrer, Fernández es va quedar a mig camí de treure el nas entre les millors. A la fase prèvia, es va desfer de la local Karen Johana Martínez per un contundent 6-0 i 6-0 i, tot i caure posteriorment enfront de l’argentina Tatiana Bua per 2-6, 6-2 i 6-2, va poder accedir al quadre final. A la ronda de 32ns, es va desfer d’una altra colombiana, Yuliana Lizarazo, per 7-6 i 6-1, i també ho va tenir prou còmode per derrotar l’alemanya Martina Muller en els 16ns, per un doble 6-3. La figuerenca es va haver d’acomiadar del torneig als 4rts de final, en caure contra la bielorussa establerta a les Canàries Anastasiya Yakimova, per 6-1, 3-6 i 6-3, que més tard s’adjudicaria el torneig.

Els 18 punts que la tennista altempordanesa va sumar a Cali li van servir per deixar el lloc 295 del rànquing WTA i situar-se en el 280 abans d’afrontar el torneig de Bogotà, la Copa Sony Ericsson Colsanitas, que, dotat amb 220.000$ en premis, es va celebrar entre els dies 16 i 22. A la capital del país, però, Fernández no va poder accedir al quadre final. A la ronda de qualificació de 32ns, va topar de nou amb l’alemanya Martina Muller, a qui va tornar a superar, aquest cop per 6-2 i 6-4, però després va cedir en tres sets davant l’holandesa Chayenne Ewijk (6-7, 6-4 i 6-3). La també espanyola Maria José Martínez Sánchez, 7a favorita, s’enduria el títol, en desfer-se a la final de l’argentina G. Dulko per 6-3 i 6-2. En l’actualització del rànquing individual publicat pel web oficial del circuit professional de tennis femení el passat dia 23, la figuerenca, de 22 anys, ocupa ara la posició 275, la millor dels últims 7 anys –al final de la temporada passada, figurava en la 298. El seu total de victòries al circuit WTA ascendeix a 179, per 147 derrotes.

El circuit WTA professional femení no s’atura i els dos propers mesos, després dels tornejos d’Acapulco i Monterrey, a Mèxic, es traslladarà als Estats Units. El BNP Paribas Open d’Indian Wells, l’11 de març; l’Open de Miami, el 25, i l’MPS Group Championships, de Ponte Vedra Beach, el 6 d’abril, precediran les dues incursions de la competició en territori espanyol. El mateix 6 d’abril, Marbella acollirà l’Andalucia Tennis Experience, mentre que el dia 13, Barcelona rebrà el Ladies Open, tots dos dotats amb 220.000$ en premis.