24.2.09

De Genover és 2a en pes i Puigbert, 3a en els 200 llisos, al campionat català juvenil de pista coberta

Èlia de Genover es va proclamar subcampiona de Catalunya juvenil en el llançament de pes el passat diumenge a Vilafranca, en una jornada en què Anna Puigbert va pujar al podi a recollir la medalla de bronze de la prova de 200 m llisos

Vilafranca del Penedès- Un total de set atletes altempordanesos –Patrícia Ayuste (CA Ventalló) i Miquel Jofra, Èlia de Genover, Robert Montero, Anna Puigbert, Ariadna Montero i Mohamed El Boussettauoi (CA Figueres)- van prendre part, el passat cap de setmana dels dies 21 i 22 de febrer, al Campionat de Catalunya infantil, cadet i juvenil en pista coberta, que es va fer a Vilafranca del Penedès. Prop de tres-cents atletes van disputar aquest campionat autonòmic. La competició en categoria infantil, adreçada als atletes nascuts els anys 1996 i 1997, arribava enguany a la seva 10a edició, i es va celebrar al llarg de dissabte al matí. Pel que fa al campionat cadet, per a atletes nascuts els anys 1994 i 1995 i que compleix 14 anys, es va fer en horari conjunt amb la competició juvenil, dissabte en jornada de tarda i diumenge durant tot el dia. La competició juvenil, que arribava a l’edició 24, està destinada a atletes nascuts els anys 1992 i 1993.

En infantils, Patrícia Ayuste (CA Ventalló) va ser 11a en el salt d’alçada femení, amb 1,20 m com a millor marca. Ayuste no va poder superar el llistó establert en 1,24 m en cap dels tres intents posteriors. La vencedora va ser Mar Vico (l’Hospitalet), que amb un salt d’1,51 m va establir un nou rècord català. En el salt amb perxa, Ayuste va ser 8a, amb un registre d’1,80 m, després de fallar els tres salts en 1,95 m. Mònica Clemente (Manresa), amb 2,50 m, es va adjudicar el títol. Ja en juvenils, Mohamed El Boussettauoi no es va poder classificar per a la final dels 400 m llisos, després de ser 5è en la segona sèrie amb un temps de 58,24. El campió català va ser Cristian Heredia (AA Catalunya), amb la millor marca de la temporada (43,11). L’atleta del CA Figueres tampoc va poder ser a la final dels 60 m tanques, després de ser 7è en la primera semifinal amb un registre de 9,54. Arnau Erta (FC Barcelona), amb 7,99, es va proclamar campió establint un nou rècord del campionat. Pel que fa al llançament de pes, Roberto Montero va ser 8è, amb 11,69 m, i Miquel Jofra, 9è, amb 10,49 m. La competició va ser dominada per Pedro Martín (AA Catalunya), amb 13,70 m –millor marca de la temporada.

Més ben van anar les coses en l’apartat femení, en què Anna Puigbert va ser 3a a la final dels 200 m llisos femenins. Puigbert va aturar el cronòmetre en 26,68, per darrera de Neus Gonyalons (Badalona) –millor marca de la temporada amb 25,62- i d’Alba Àguila (FC Barcelona), amb 26,25. A la final, la figuerenca havia dominat la 3a semifinal, amb un registre de 26,94. En els 60 m tanques, Puigbert va aconseguir una meritòria 5a plaça, amb un temps de 9,45, en una final en què la vencedora va ser Paula Martínez (Sant Cugat), amb 9,08. A la seva semifinal, l’atleta del CAF havia estat 3a, amb 9,42. En la primera semifinal, Ariadna Montero va haver d’abandonar. De brillant també es pot qualificar el paper d’Èlia de Genover en el llançament de pes, en què es va proclamar subcampiona de Catalunya. De Genover va fer un millor llançament de 10,41 m en el segon intent, marca que li va permetre ser 2a, a només 11 cm de la vencedora, Mar Alferez (l’Hospitalet).