11.12.08

Quatre podis altempordanesos a la sisena cita del circuit gironí de cros, a Riudellots de la Selva

Xavier Salort (CA Figueres) i Lluïsa Mitjà (CA Figueres) van ser 2ns en les categories infantil i femení, mentre que les germanes Patrícia i Lydia Ayuste (CA Ventalló) van ser 3res en infantil i aleví, el passat diumenge 7 de desembre

Riudellots de la Selva- Quatre atletes altempordanesos van trepitjar el podi el passat diumenge 7 de desembre, en les seves respectives categories, a la sisena de les onze proves puntuables del circuit gironí de cros 08/09, que es va disputar a la zona esportiva de Riudellots de la Selva. Xavier Salort (CA Figueres) i Lluïsa Mitjà (CA Figueres), segons en infantil masculí i aleví femení, respectivament, i Patrícia i Lídia Ayuste (CA Ventalló), terceres en les categories infantil i aleví, segueixen ocupant els primers llocs a la classificació general del campionat, que ja ha arribat al seu equador.

A Riudellots, Xavier Salort es va veure superat a l’esprint final de la cursa infantil per Marc Jiménez (CA Lloret), que va creuar la línia d’arribada amb 1’’ d’avantatge. A la general, però, Salort és líder amb una còmoda diferència de punts respecte al segon, Amós Guinó (CEIP Verd). En fèmines, diumenge, Patrícia Ayuste (CA Ventalló) va ser 3a (6’24’’) a només 5’’ de la vencedora, Aida Giménez (Escatxics). En aquesta mateixa cursa, Sainza Varela (CA Figueres) va ser 11a (6’50’’). De tota manera, el coixí de punts que Ayuste –líder amb 92- té a la general en relació a la segona classificada (26) també és prou còmode com per pensar ja en el triomf final. En la classificació per a atletes en categoria aleví femení, Lydia Ayuste (CA Ventalló), actualment 2a, haurà d’esforçar-se al màxim si li vol pispar el primer lloc a Núria Masip (CN Olot), que té 19 punts més. A Riudellots, Masip no es va deixar sorprendre i va ser 1a (4’45’’), en un final molt ajustat amb Lluïsa Mitjà (CA Figueres), que va sumar 4’’ més al cronòmetre. Ayuste seria 3a, amb 3’’ més que la figuerenca. Aida Martínez (CA Figueres) va ser 10a (5’35’’) –12a a la general. Lluïsa Mitjà ha anat escalant llocs a la classificació provisional, i ara és 5a, a només 8 punts de la tercera plaça.

A la prova reina, la participació dels altempordanesos va ser més aviat discreta. En sèniors, Joan Batlle (Girona Costa Brava) va ser 12è de la seva categoria, a 1’10’’ del guanyador de la cursa, el promesa Jonatan Hernández (Lloret). El figuerenc Gerard Garrote va ser 6è en promesa (18’41’’) i encapçala la general de la seva categoria del circuit gironí, amb 72 punts, 4 més que Marc Hurtado (GiCB) i 6 més que Joan Pibernat (Riudellots). Batlle, per la seva part, és 5è a la general sènior, a 13 punts de la 3a plaça. En veterans A, el vilafantenc Joan Carles Repullo (Girona CB) és 5è de la categoria, lluny però de la tercera posició. En la categoria aleví masculí, per altra part, Mustafà Sarr (CA Ventalló) va ser 16è (7’22’’); Joan Salvi Puigbert (CA Ventalló), 20è (7’46’’) i Layn Seyn (CA Ventalló), 25è (9’10’’).

La propera cita puntuable del provincial de cros, la setena, tindrà lloc aquest proper diumenge 14 de desembre a Caldes de Malavella. Serà just una setmana abans de l’única prova que trepitjarà territori altempordanès, la de Ventalló, que es disputarà el diumenge 21.