1.12.08

L’atletisme altempordanès, representat al Cros de Salt, a la Jean Bouin i a la Marató de Donosti

Xavier Salort (CA Figueres) va tornar a ser primer en infantils a la 5a prova del circuit gironí de cros; Patrícia i Lydia Ayuste (CA Ventalló) van ser 9a i 8a, respectivament, en les curses infantil i aleví de la mítica Jean Bouin barcelonina i Artur Roig (2:37) i Andreu Olea (2:48) van ser 53è i 156è a la marató basca

Figueres- L’atleta infantil Xavier Salort (CA Figueres) -a la foto, amb el dorsal 717- manté la seva hegemonia al Circuit Gironí de cros d’enguany, sobretot gràcies a la nova victòria aconseguida en la cinquena cita puntuable, a Salt, el passat diumenge 30 de novembre, a la zona recreativa del Pla dels Socs. En el que va ser la 8a edició del cros Vila de Salt, Salort es va haver d’esforçar al màxim per superar en els darrers metres de la cursa (1.975 m) l’atleta del Col·legi Verd Amós Guinó. El figuerenc va ser 1r amb un temps de 7’08’’, 8’’ menys que el segon classificat. En la categoria aleví (1.075 m), la seva companya de club Lluïsa Mitjà també va ser 1a (3’51’’), en un altre final molt ajustat, en aquest cas amb Irene Batlle (CE Nice Esport), que va un registre de 3’57’’. En cadets (2.875 m), Pere Almendros (Girona Costa Brava-CAF) va ser 3r, només per darrera de Martí Duran (CA Pescallunes) i d’Adrià Duran (CN Olot).

En veterans A (5.675 m), el vilafantenc Joan Carles Repullo (GiCB-CAF) va ser 4rt i el figuerenc Toni Roca (GiCB-CAF), 15è. En veterans B, sota la mateixa distància, Alejo Almendros (GiCB-CAF) va ser 15è i Antoni Rentero (GiCB-CAF), 17è. Finalment, en la prova reïna, reservada als atletes en categoria sènior i promesa (7.475 m), el més ràpid va ser el banyolí Ricard Noguer (CA Salt), que va avantatjar en només 1’’ el seu company d’equip David Garcia. Rafael Cañizares (GEiEG) va ser 3r a 8’’ del primer classificat. El garrotxí del GiCB-CAF Joan Batlle va ser 7è, a 1’26’’ i el vilafantenc Albert Martínez (GiCB-CAF), 10è, a 2’05’’. En la categoria promesa, el figuerenc Gerard Garrote (GiCB-CAF) va ser 3r. La propera cita puntuable, la sisena, del circuit gironí de cros tindrà lloc el proper diumenge 7 de desembre, a Riudellots de la Selva.

Per altra part, cal esmentar que l’atletisme altempordanès també va estar representat a la 85a edició de la mítica Jean Bouin, que es va disputar el passat diumenge 30 de novembre pels carrers de Barcelona organitzada per Mundo Deportivo. En la cursa infantil femení (1.350 m), Patrícia Ayuste (CA Ventalló) va ser 9a, amb un temps de 4’02’’. El primer lloc va ser per a Inés Zugasti (EMAF), amb 3’44’’, d’entre un total de 121 inscrites. En la cursa per a alevins (1.050 m), Lydia Ayuste –que igual que la seva companya Patrícia estan rendint a un gran nivell al circuit gironí de cors- va ocupar un meritori 8è lloc, amb un temps de 3’28’’, a només 10’’ de la vencedora, Núria Masip (CN Olot). En aquesta ocasió, 141 atletes van finalitzar la prova.

Així mateix, a la 31a Maratón Donostia-San Sebastián, celebrada el diumenge dia 30 i organitzada per la Federación Atlética Gipuzkoana, el vilafantenc Artur Roig (CN Olot) va obtenir una brillant 53a posició, amb un registre de 2:37:43, mentre que el seu company de club Andreu Olea, de Figueres, va ser 156è amb un registre de 2:48:56. La prova se la va endur Abdelkebir Lamachi, amb 2:15:15, seguit de Hosea Kogei, amb 2:16:13 i de Babeda Tesfey Dirba, amb 2:21:14. En fèmines, la victòria va ser per a Ana Casares, amb 2:37:22.