23.12.08

La Unió fa patir la seva parròquia fins al final per resoldre el compromís contra el Llançà (2-1)


Un gol d’Albert Ramos en el darrer sospir (88’), després que els visitants empatessin de manera afortunada (78’), va permetre als figuerencs aconseguir el tretzè triomf del present campionat i mantenir els 6 punts d’avantatge respecte al segon, l’Esplais

Figueres- El Figueres va haver de fer ús del pic i de la pala per embutxacar-se el tretzè triomf del present campionat en el compromís del passat dissabte a la tarda contra el Llançà (2-1). Els figuerencs no van saber posar el llaç al partit en el moment oportú, i els visitants van recuperar l’alè fins al punt d’igualar al marcador a la recta final (78’). Amb un cop de geni, el líder va tancar l’any de la millor manera fent el 2-1, d’Albert Ramos (88’), just quan el Llançà estava més pendent de les decisions del col·legiat. La Unió es menjarà els torrons amb el seu objectiu ben encarrilat, amb 6 punts d’avantatge respecte el segon classificat, l’Esplais, que també dissabte es va desfer del Sant Miquel de Fluvià (3-1).

A Vilatenim, el Llançà va afegir un altre capítol a la seva irregularitat, fins al punt de tenir el líder contra les cordes, tot i acabar cedint. El Figueres, decidit a imposar el seu criteri, hauria pogut marcar durant el primer terç de l’enfrontament, sobretot mitjançant Albert, Marquitos, Cano i Rubén. Els costaners van posar a prova Xavi Gallego amb un cop de cap de Jhonny que el porter unionista va poder desviar. En la millor acció del partit va arribar l’1-0 (31’). Una passada de Joel la va prolongar Rubén perquè el cuir arribés a Cano. El davanter la va cedir enrere cap a Marquitos, que va engaltar un xut que va superar el porter visitant. El Figueres, que va dominar el que restava de primera meitat, tot i que sense tastar la xarxa, va haver de remar de valent a la represa. L’equip blanc-i-blau va tenir problemes per espolsar-se la pressió del Llançà de l’exunionista Quique Beltrán, que va ser xiulat pel públic arran d’una dura entrada sobre Rubén al centre del camp. Poc a poc, els visitants van treure’s el respecte del damunt, i tot i que Bolasell hauria pogut fer el 2-0 en un cop de cap que es va estavellar a la fusta, la sensació era d’equilibri i d’incertesa amb vista als darrers minuts.

En plena recta final, el Llançà va donar el gran ensurt a la parròquia local. Una falta lateral molt llunyana la va penjar Enric a l’àrea i la pilota, després que Bolasell no arribés a rebutjar i el porter Xavi quedés descol·locat, va arribar lentament a la xarxa colpejant prèviament el pal esquerre de la seva porteria (78’). Amb quasi un quart d’hora per endavant, la Unió va avançar posicions. Una bona centrada de Pol la va rematar Jordi Cruz (87’), però el porter Xavi va evitar el gol desviant la pilota a córner. En el llançament, i després d’un embolic dins de l’àrea, Àlbert Ramos va encertar a posar el peu per fer arribar el cuir a la xarxa i donar el triomf definitiu al Figueres (88’). El Llançà, que ja havia patit l’expulsió d’Alfons per doble amonestació abans de l’1-1 (69’), va perdre dos homes més després que l’àrbitre mostrés la vermella a Joel –de manera directa- i a Quique –va veure la segona- per protestar reiteradament.

El Figueres gaudirà d’una setmana de descans amb motiu de les festes nadalenques, però retornarà als entrenaments el dilluns 29 de gener, per preparar ja el retorn a la competició del dia 11 de gener, al camp del Torroella, un altre dels rivals directes en la lluita per als primers llocs.

UE Figueres: Xavi Gallego, Luque (X. Coto, 74’), Bolasell, Héctor Garcia, Pol, Albert Ramos, José Cano (Adam, 89’), Marquitos (Dani Falguera, 63’), Roger (Marc Gasull, 63’) i Rubén (Jordi Cruz, 59’).
CE Llançà: Xavi, Joel, Quique, Juan Carlos, Guillem (David, 75’), Alfons, Enric, Johnny, Carlos, Piti i Tete (Marín, 85’).
Àrbitre: Dani Rayos Belmonte. Va amonestar Rubén, del Figueres, i Quique, Juan Carlos, Guillem, Tete, Alfons i Carlos. Va expulsar Joel, amb vermella directa (88’), i Quique (88’) i Alfons (69’), per doble amonestació, tots tres del Llançà.
Gols: 1-0: Marquitos (31’); 1-1: Enric (78’); 2-1: Albert Ramos (88’).
Públic: Uns 350 espectadors

Resultats 15a Jornada
Grup 15-2a Regional

Aro-la Jonquera: 2-1
Esplais-Sant Miquel: 3-1
FE Vilajuïga-Maçanet C.: 3-4
Figueres-Llançà: 2-1
Verges-Borrassà: 2-2
Portbou-Cabanes: 1-1
Viladamat-Agullana: 2-1
Vilabertran-Empuriabrava: 1-1
Roses B-Torroella: 1-3

Classificació: 1. Figueres, 41 punts; 2. Esplais, 35; 3. Torroella, 30; 4. Cabanes, 25; 5. Portbou, 23; 6. La Jonquera, 22; 7. Agullana, 21; 8. Verges, 20; 9. Roses B, 20; 10. Llançà, 19; 11. Viladamat, 17; 12. Sant Miquel de Fluvià, 17; 13. Maçanet de Cabrenys, 17; 14. Vilabertran, 16; 15. Borrassà, 15; 16. Aro,14; 17. Empuriabrava, 9; 18. FE Vilajuïga, 4.

Propera Jornada (16a)
10-11 de gener 2009

Roses B-la Jonquera
Borrassà-Aro
Sant Miquel-Verges
Maçanet C.-Esplais
Cabanes-FE Vilajuïga
Agullana-Portbou
Empuriabrava-Viladamat
Llançà-Vilabertran
Torroella-Figueres