20.11.08

Patrícia Ayuste (CA Ventalló) s’estrena al més alt del podi infantil al Cros de Santa Coloma

La seva germana Lydia Ayuste va ser 3a en alevins el passat dia 16, el mateix lloc que va ocupar Xavier Salort (CA Figueres) en infantils, posició que li permet mantenir-se al capdavant de la classificació general després de les tres primeres proves

Santa Coloma de Farners- L’atleta del CA Ventalló Patrícia Ayuste va corroborar el seu bon moment de forma el passat 16 de novembre en la 35a edició del Cros de Santa Coloma de Farners, que es va dur a terme al Parc de Sant Salvador, en què l’altempordanesa va creuar en primera posició la línia d’arribada de la cursa corresponent a la categoria infantil femení. Ayuste (7’49’’) va superar en els darrers metres l’atleta del CN Olot Clàudia Bancells (7’51’’) després dels 2.025 m de recorregut, en el que va ser la tercera prova puntuable del circuit gironí de l’especialitat. En la mateixa cursa, la també atleta del CA Ventalló Zaira Ros va ser 19a (8’54’’). En la categoria infantil masculí (2.500 m), Xavier Salort (CA Figueres) va ser 3r (9’30’’), només per darrera de Yely Sagna (JA Montcada) i de Jabir Mikhfaoui (GEiEG).

En alevins (1.350 m), Lydia Ayuste (CA Ventalló) va ser 3a (6’57’’) i Lluïsa Mitjà (CA Figueres), 4a (6’54’’), a només 19’’ de la vencedora, Núria Masip (CN Olot). En la cursa per cadets, (3.125 m), Pere Almendros (GiCB) va ser 10è (11’59’’), mentre que en júniors (5.000 m), Pere Carrillo (GiCB-CAF) va ser 14è (19’36’’). Per la seva part, el figuerenc Gerard Garrote (GiCB-CAF) va ser 6è en la categoria promesa (9.150 m), amb un temps de 37’41’’, en una cursa en què també van competir els sèniors –Joan Batlle (GiCB-CAF) va ser 15è (33’54’’) i el vilafantenc Albert Martínez (GiCB-CAF)), 17è (34’09’’). La prova reïna de la matinal se la va adjudicar Àngel Mullera (CA Lloret), amb un temps de 29’42’’, per davant d’Ivan Zarco (Atl. Montornès) i de Joaquim Carlús (Ripollet). En veterans B (5.000 m), Alejo Almendros (GiCB-CAF) va ser 36è (21’35’’) i en veterans A (5.000 m), Toni Roca (GiCB-CAF) va ser 32è (19’47’’).

Pel que fa a la classificació general del circuit provincial, després de les tres primeres proves puntuables, Xavier Salort (CA Figueres), amb 55 punts, es manté en el liderat de la categoria infantil masculí. En promesa, Gerard Garrote és 2n, amb 32 punts, a només 8 de Jonathan Hernández (CA Lloret). També ocupa la 2a plaça Lydia Ayuste (CA Ventalló) en la classificació provisional de la categoria aleví, mentre que la seva germana Patrícia (CA Ventalló) és líder en la infantil, amb 6 punts d’avantatge respecte a Clàudia Bancells (CN Olot). En cadets, Pere Almendros (GiCB-CAF) és 7è.

El circuit gironí de cros, el més antic de Catalunya, ha afegit enguany una altra prova –en són un total d’onze- al calendari. Una vegada més, el cros serà protagonista a les comarques de l’Alt i Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Pla de l’Estany. L’única incursió altempordanesa serà el 21 de desembre, a Ventalló. La resta de cites –després de les ja celebrades a Olot, Sant Hilari i Santa Coloma- són el proper 23 de novembre, a Girona; el 30, a Salt; el 7 de desembre, a Riudellots de la Selva; el 14, a Caldes de Malavella; l’11 de gener, a Banyoles; el 18, a Vidreres, i l’1 de febrer, a Cassà de la Selva, que s’estrena en el calendari. Per poder optar a la classificació general del Gran Premi del Consell Comarcal de la Selva, els atletes hauran d’haver participat a un mínim de sis proves. Els guanyadors de les diferents categories seran convidats a participar al Cros Internacional d’Andorra, que se celebra el mes de març.