23.11.08

El jugador del cadet A de la Unió Marc Roura, molt a prop de l’estatal per autonomies amb la selecció catalana sub-16


Aquest dimarts prendrà part a la sessió d’entrenament que el combinat català durà a terme al Municipal de Gràcia que servirà per elaborar la llista definitiva per a la Fase Sector del campionat, que es disputarà el proper mes de gener. Per altra part, la Unió lluirà el logotip de “Figueres, Capital de la Cultura Catalana”

Figueres- El jugador de l’equip cadet A de la UE Figueres Marc Roura ha estat convocat per prendre part a la sessió d’entrenament que la selecció autonòmica catalana masculina sub-16 ha de dur a terme aquest dimarts 25 de novembre a les instal·lacions esportives del Municipal de Gràcia –seu del CE Mercantil, a Barcelona, amb vista al Campionat Nacional de la categoria, que es disputarà entre els propers dies 7 i 12 de gener de 2009, en la seva Fase Sector, a Andalusia. Roura, que ja ha estat un habitual en els últims entrenaments de la selecció catalana sub-16, que dirigeix Gerard Zaragoza, ara forma part del que, molt probablement, serà la llista definitiva, en què també figuren Gabarrón, Vergara, Herrera, Canadell, Campabadal i Alcántara (Barcelona); Donato, Miravent, Bonilla i Márquez (Espanyol); Roselló, Varo i Benito (Nàstic); Ali i Sánchez (Lleida), Bisbal i Lamas (Damm); Vera (Cornellà), Soto (Mercantil), Estrada (Europa) i Medina (UFB Jàbac). La Fase Final del nacional sub-16 per a comunitats autònomes tindrà lloc a Logroño (la Rioja) entre els propers 28 d’abril i 3 de maig.

El jugador de la Unió Marc Roura serà l’únic gironí que prendrà part en la sessió d’aquest dimarts del combinat català sub-16. Nascut a la Bisbal, Roura, de 15 anys (23/10/1993), compleix enguany la seva primera temporada al club blanc-i-blau, després de formar-se a les categories inferiors de l’Atlètic Bisbalenc. Amb el conjunt que entrena Eduard Ortega, el jove jugador baixempordanès sol ocupar habitualment la posició de central, tot i que també pot actuar de pivot defensiu. Davant la trucada de la convocatòria per a un nou entrenament, el d’aquest dimarts, que podria ser ja definitiva per ser al Campionat Nacional, Marc Roura admet estar “més nerviós, però em fa molta il·lusió”. Encara incrèdul, confessa que no s’imaginava poder trobar-se tant a prop de lluir la samarreta de la catalana sub-16 en un Campionat d’Espanya –“no m’ho acabo de creure”, diu. En certa manera, Roura s’ha convertit, ara per ara, en el buc insígnia del futbol base unionista, tot esperant que la seva presència a una selecció catalana sigui només la primera pedra d’un futur esperançador per als altres joves jugadors del club: “Això pot servir perquè la mainada s’adoni que, si es treballa bé, també pot tenir una oportunitat, i per demostrar que des de l’entitat s’està fent una bona feina”.

La Unió, amb Figueres com a Capital de la Cultura Catalana 2009

Tots els equips de la Unió Esportiva Figueres lluiran durant el que resta de temporada i la següent el logotip de Figueres, Capital de la Cultura Catalana 2009. Aquest és l’acord al qual han arribat fa pocs dies el club i l’organització Capital de la Cultura Catalana i que es veurà plasmat als pantalons de l’equipament oficial de tots els equips unionistes, inclosos els del futbol base. De fet, el primer equip de la Unió ja va estrenar aquesta nova indumentària en el partit del passat dissabte a la tarda contra el Maçanet, tot lluint el logotip rosa amb la frase “Figueres CCC ’09 Capital de la Cultura Catalana” al dors i al revers del seu pantaló. En les properes setmanes, tots els equips del futbol base veuran incorporat el logotip al seu pantaló, tot i que, en aquest cas, només a la part del davant.