17.11.08

La Unió dóna mostres de fermesa i venç amb solvència a Sant Miquel de Fluvià (0-3)


Els de Marcel·lí Coto, que encara no han encaixat cap gol com a visitants i que es mantenen en el liderat, van avançar-se en el marcador a la primera meitat gràcies a Dídac (34’) i Marquitos (55’) i Cano (58’) van liquidar el compromís en el primer tram de la represa

Figueres- La Unió no va fallar al sempre complicat terreny de joc del Sant Miquel de Fluvià i va resoldre amb solvència el compromís de la 10a jornada al grup 15 de 2a Regional. Els unionistes, que van oferir una bona imatge i que haurien pogut endur-se un cabàs de gols molt més ple, encara no saben el que és encaixar una diana en els quatre partits que han jugat com a visitants. El triomf al camp de l’equip que dirigeix el que durant tants anys va ser capità del Figueres –i fins i tot president en l’etapa d’Enric Flix, Pitu Duran, permet als figuerencs mantenir-se al capdavant de la taula, amb 3 punts d’avantatge respecte el Cabanes i l’Esplais, que sense fer soroll li segueixen l’estela –cal recordar que els de Marcel·lí Coto disputaran el matx ajornat a la Jonquera el proper 8 de desembre (16 h).

A Sant Miquel de Fluvià, la Unió també va haver de picar pedra per encarrilar l’encontre al seu favor. Els de casa, amb un reguitzell de lesionats i sancionats, van plantar cara fins que Dídac, a la sortida d’un còrner executat per Jordi Cruz, va fer el 0-1 (34’) just quan alguns ja començaven a sospirar profund perquè el gol no arribava. En aquesta ocasió, els blanc-i-blaus van trobar la fluïdesa necessària per generar ocasions de perill real, tot i que també van denotar, en algunes accions, tenir el punt de mira un pèl desviat. A la represa, el Figueres no va dubtar i, tot i tenir el marcador de cara, va buscar la sentència, que trobaria ben aviat. Marquitos, recollint un refús del porter després d’un xut d’Albert Ramos (55’) i Cano, resolent un embolic dins de l’àrea (58’) van liquidar el compromís quan encara en quedava un terç per jugar-se.

Amb tot decidit, el tècnic figuerenc Marcel·lí Coto va moure la banqueta per oxigenar la plantilla. El Figueres va saber nedar i guardar la roba fins al final, tot i que el Sant Miquel de Fluvià hauria pogut trencar la imbatibilitat de la porteria figuerenca fora de casa amb un xut de Vilarrodona que va topar amb el travesser i un xut de Wolfrando, en una falta fora de l’àrea, que el porter Xavi va poder refusar a còrner. El proper dissabte, a Vilatenim (16.30 h), la Unió rebrà el Maçanet de Cabrenys de Tià Roca que, tot i trobar-se a la zona baixa de la taula, el passat cap de setmana va donar la sorpresa derrotant per la mínima el Torroella (1-0), que fins aleshores era el segon classificat.

CF Sant Miquel de Fluvià: Marc, Gabi, Barceló, Alfonso, Salleras, Jordi (Serra, 46’), Patrick, Vilarrodona, Wolfrando, Pagès (Narcís, 59’) i Keneth.
UE Figueres: Xavi Gallego, Adam, Luque, Dídac, Bolasell, Albert Ramos (Dani Falguera, 59’), Joel, Cano (Roger, 59’), Marc Gasull, Marquitos (Rubén, 66’) i Jordi Cruz (Pol, 73’).
Àrbitre: Marc Claparols Fabri. Va amonestar els jugadors del Sant Miquel Jordi, Gabi i Alfonso.
Gols: 0-1: Dídac (34’), 0-2: Marquitos (55’); 0-3: Cano (58’).
Espectadors: Prop de 200.

Resultats 10a Jornada
2a Regional-Grup 15

Esplais-Roses B: 2-0
Verges-FE Vilajuïga: 4-2
Aro-Portbou: 2-2
La Jonquera-Viladamat: 2-1
Borrassà-Vilabertran: 4-1
Sant Miquel F.-UE Figueres: 0-3
Maçanet C.-Torroella: 1-0
Cabanes-Llançà: 1-0
Agullana-Empuriabrava: 1-0

Classificació: 1. UE Figueres, 23 punts; 2. Cabanes i 3. Esplais, 20; 4. La Jonquera, 19; 5. Torroella, 17; 6. Agullana, 7. Roses B i 8. Portbou, 16; 9. Llançà, 15; 10. Verges, 13; 11. Maçanet, 11; 12. Viladamat, 13. Aro i 14. Borrassà, 8; 15. Vilabertran, 16. Empuriabrava i 17. Sant Miquel de Fluvià, 7, i 18. FE Vilajuïga, 1.

Propera Jornada (11a)
22 i 23 de novembre

Esplais-Verges
FE Vilajuïga-Aro
Portbou-la Jonquera
Viladamat-Borrassà
Vilabertran-Sant Miquel F.
Figueres-Maçanet C.
Torroella-Cabanes
Llançà-Agullana
Roses B-Empuriabrava