24.11.08

El Figueres esquiva la tramuntana i el Maçanet (4-1) i es manté invicte al capdavant de la taula


En un partit marcat per la violència del vent del nord, els unionistes van tenir la fortuna de marcar en els trams inicials de cada meitat i resoldre al seu favor el compromís de l’onzena jornada al grup 15 de 2a Regional, que ha servit per esclarir una mica més les posicions altes de la classificació

Figueres- Poc a poc, i després d’un inici de lliga dubtós, el Figueres ha pres el pols a la categoria, i cada vegada es deixa sorprendre menys pels seus rivals. Dissabte, enfront del Maçanet, en l’onzena jornada al grup 15 de 2a Regional, els unionistes van resoldre el compromís per la via ràpida, sobretot en els començaments de cada meitat. Amb un terç de campionat ja exhaurit, la Unió –que té un partit pendent- segueix encapçalant la taula després de la vuitena victòria, i es manté encara invicte, ara amb tres punts d’avantatge respecte l’Esplais i sis amb al que serà el seu proper rival, el Cabanes d’Arseni Comas. L’equip figuerenc podria deixar el títol força ben embastat abans de Nadal si és capaç de sumar tres punts diumenge al camp del quart classificat i de fer el mateix el dia 8 de desembre a la Jonquera, un altre dels aspirants, en el partit ajornat en el seu moment a causa de la pluja. Amb tot, la llista de perseguidors és encara àmplia i el sisè, el Portbou, es troba a només 7 punts del líder.

Dissabte passat, a Vilatenim, en un enfrontament presidit per la violenta tramuntana, el líder va agrair el regal del Maçanet amb els dos equips encara en fred. Una mala cessió de Pacheco al seu porter Ribas acabaria amb l’esfèrica al fons de la xarxa (6’). Tot i l’1-0, els de Tià Roca van atrevir-se a buscar l’àrea dels de casa, sobretot gràcies a la qualitat individual de Víctor, Omar i Alexis i al fet de jugar amb el vent a favor. Un xut de Manu que Xavi Gallego va recollir i una rematada de cap d’Omar per damunt del travesser van alertar els figuerencs, que també van tenir les seves opcions. Jordi Cruz, després de rebre una precisa passada de Marquitos, va enviar el cuir al pal anticipant-se a la sortida del porter (35’). El mateix Cruz recolliria el refús i prova de nou la rematada, però un defensa va poder refusar la pilota des de sota dels pals. Abans del descans, la Unió hauria pogut ampliar la diferència. Cano i Albert Ramos van provar sort des de dins l’àrea, però els seus xuts no van tenir premi.

El curt marcador deixava el partit obert per a la segona meitat, però amb el Maçanet havent d’enfrontar-se al problema afegit del vent, que li bufaria en contra. Pujadas, que va dirigir l’equip en absència de Marcel·lí Coto –de viatge a Sevilla per visitar el seu fill Carles, que milita al filial sevillista, de la 2a A, no s’imaginava que la reorganització posicional dels seus jugadors comportaria tanta efectivitat a l’inici del segon període. El tàndem Marquitos-Cruz elaboraria el 2-0 just després del xiulet de l’àrbitre (46’). Cruz, que no n’havia tingut prou fent el segon de la tarda, va ser murri executant de manera ràpida una falta per mans d’un jugador visitant que va provocar les protestes dels de Maçanet. Enmig de l’enrenou, Cano va recollir el servei de Cruz i va encarar el porter, però el seu xut el va desviar Ribas. El refús, però, arribaria als peus de Dani Falguera, que convertiria el 3-0 (54’) un minut després d’haver entrat al terreny de joc en substitució de Marquitos, amb molèsties al turmell.

El Maçanet no es va arronsar i, de fet, hauria pogut escurçar la diferència molt abans –el porter local i el travesser van evitar que una rematada d’Albert acabés en gol- que Ferran, de fort tret des de dins de l’àrea, fes inútil l’estirada de Gallego (85’). Ja al límit del temps reglamentari, una bona combinació figuerenca va servir per tancar el marcador, gràcies de nou a Dani Falguera, que aconseguiria el seu segon gol particular (89’).

UE Figueres: Xavi Gallego, Luque (Carrillo, 57’), Dídac, Jep (Adam, 51’), Albert Ramos (Rubén, 67’), Joel, José Cano, Marc Gasull, Marquitos (Dani Falguera, 53’), Roger (Pol, 70’) i Jordi Cruz.
CE Maçanet: Ribas, Gironès, Edu (Albert, 51’), Tis, Pol, Víctor (Felip, 56’), Manu, Omar, Pacheco (Ferran, 71’), Alexis (Xavi, 75’) i Estela (Chechu, 62’).
Àrbitre: José Luis Santiago Company. Va amonestar Dídac i Albert Ramos, del Figueres, i Víctor, Estela, Omar i Chechu, del Maçanet.
Gols: 1-0: Pacheco (p.p.) (6’); 2-0: Cruz (46’); 3-0: Dani Falguera (54’); 3-1: Ferran (85’); 4-1: Dani Falguera (89’).
Espectadors: Prop de 400 persones a Vilatenim, amb un centenar de seguidors de l’equip visitant.

Resultats 11a Jornada
Grup 15-2a Regional

Esplais-Verges: 2-0
Vilajuïga-Aro: 1-0
Portbou-la Jonquera: 3-2
Viladamat-Borrassà: 6-1
Figueres-Maçanet: 4-1
Torroella-Cabanes: 5-1
Vilabertran-Sant Miquel F.: 3-3
Llançà-Agullana: 2-2
Roses B-Empuriabrava: 1-1

Classificació: 1. Figueres, 26 punts; 2. Esplais, 23; 3. Torroella i 4. Cabanes, 20; 5. la Jonquera i 6. Portbou, 19; 7. Agullana i 8. Roses B, 17; 9. Llançà,16; 10. Verges, 13; 11. Viladamat i 12. Maçanet C., 11; 13. Vilabertran, 14. Empuriabrava, 15. Aro, 16. Sant Miquel F. i 17. Borrassà, 8; 18. FE Vilajuïga, 4.

Propera Jornada (12a)
29 i 30 de novembre

Verges-Roses B (dg., 16 h)
Aro-Esplais (diss., 16.30 h)
La Jonquera-FE Vilajuïga (dg., 16 h)
Borrassà-Portbou (diss., 16 h)
Sant Miquel F.-Viladamat (dg., 16 h)
Maçanet-Vilabertran (diss., 16 h)
Cabanes-UE Figueres (dg., 15.45 h)
Agullana-Torroella (dg., 16 h)
Empuriabtava-Llançà (dg., 16 h)