3.10.08

El Figueres incorpora un trofeu històric a les seves vitrines, el de campió de 3a regional


El club unionista va recollir el passat 26 de setembre, en el transcurs de la Nit de Campions, el trofeu com a primer classificat del grup 29 de 3a Regional la temporada passada, que encara no havia aconseguit mai en els seus 88 anys d’existència

Figueres- La Unió Esportiva Figueres va afegir el passat divendres 26 de setembre un altre trofeu a les seves vitrines. De la mà del president de l’entitat, Pere Aguado, i del coordinador esportiu, Román Martínez, el club figuerenc va recollir en el transcurs de la Nit de Campions, organitzada per la Federació Catalana de Futbol, el trofeu que l’acredita com a primer classificat del grup 29 de 3a Regional de la temporada passada. L’acte, celebrat a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya de Salt, va servir per premiar mig centenar d’equips gironins, campions de les seves respectives lligues regionals, de futbol base i futbol sala. Ricard Campoy, nou president de la Federació; Carles Mc Cragh, nou delegat federatiu a Girona; Carles Mallart, el seu homònim a Figueres; els directius Manel Vico, José Luis Gutiérrez i Domingo Rodríguez; el seleccionador català, Pere Gratacós, i el responsable del Comitè Tècnic d’Àrbitres a Girona, Josep Simón, van ser els encarregats de lliurar els trofeus, en una vetllada que també va comptar amb la presència del representant de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat a Girona, Josep Sagué, i el regidor d’Esports de Salt, Carles Borrell.

De fet, aquest és el primer trofeu que la Unió rep com a campió de 3a Regional en tota la seva història, ja que, fins la temporada passada, l’equip blanc-i-blau mai havia estat inscrit en aquesta categoria en els seus 88 anys d’existència. En canvi, el club sí que havia militat amb anterioritat a 2a Regional, en les etapes compreses entre els anys 1932 i 1941, en una primera, i la campanya 1946-47, en una segona molt més breu –ara fa ja 62 anys.

En l’aspecte purament esportiu, cal recordar que el Figueres disputarà el proper diumenge al camp de la FE Vilajuïga (16.30 h) el quart partit del campionat de lliga de 2a Regional. La classificació del rival, cuer amb 0 punts i 15 gols en contra –el passat diumenge en va rebre 11 a Torroella de Montgrí- pot fer pensar en un triomf còmode dels figuerencs, que van millorar la imatge dels encontres inicials en el darrer jugat a Vilatenim contra el Portbou. Pel que fa al futbol base, cal destacar que dos dels equips de l’entitat s’enfrontaran al FC Barcelona aquest proper cap de setmana. El cadet A d’Eduard Ortega rebrà diumenge a Vilatenim (11.45 h) el conjunt blaugrana, mentre que l’aleví A, també de Divisió d’Honor, haurà de travessar la Tordera per jugar a la ciutat comtal contra els barcelonistes dissabte (10 h). Pel que fa a la resta d’equips unionistes, el juvenil A rebrà l’Unificación Llefià demà dissabte (16 h), poc després que el juvenil B s’hagi enfrontat a l’Anglès (12 h) en el mateix escenari. Al camp del Far, el cadet B jugarà davant del Blanes (17.30 h), mentre que l’infantil B no s’haurà de moure de Figueres per desplaçar-se al camp del Juncària, diumenge al matí (10 h). L’infantil A, en canvi, viatjarà a Manlleu diumenge (10.30 h). L’infantil C i l’aleví B jugaran al camp del Far contra la Jonquera (15.30 h) i el Bisbalenc (10 h), respectivament, dissabte, el mateix dia que l’aleví C s’enfrontarà al Vilafant a domicili (11 h).

1 comentari:

edugibert ha dit...

Bones !!
Soc un ciciclista de figures i et volia fer una pregunta !!
Kom es ke segueixes nomes el caixa girona i no el copa girona ?¿

COntestam a edu_gibert@hotmail.com

aa i si no o saps soc el germa de la rut