2.10.08

El 9è Cinturó Ciclista de l’Empordà engega motors amb la presentació oficial d’avui


El basc Ibon Zugasti (Azysa) és un dels candidats al triomf final que aquesta tarda (19 h) serà a la Rambla en l’acte de presentació d’una prova que estrena categoria Continental professional i que compta amb un total d’11 ascensions puntuables, algunes d’elles molt exigents i inèdites

Figueres- El ciclista basc Ibon Zugasti (Azysa) és un dels candidats a la victòria final que aquest vespre serà a la presentació oficial de la 9a edició del Cinturó Ciclista de l’Empordà, que començarà demà divendres amb la disputa de la primera etapa, amb sortida a Empuriabrava i final a Roses. Zugasti, de 36 anys i que en fa només 3 que competeix en ciclisme de carretera, serà avui a la Rambla de Figueres amb una brillant trajectòria en aquest 2008, en què s’ha endut la general de la Vuelta a Salamanca –vencedor de la 3a etapa- i de la Vuelta a Cantàbria –es va imposar en la primera etapa i en la general de la combinada. A la Vuelta al Maestrazgo, Zugasti va vèncer en la segona etapa, a més de liderar la classificació de la regularitat i la dels esprints especials, mentre que també va pujar al podi com a primer de la general de la Vuelta a Occidente. Una etapa de la Vuelta a la Comunidad Aragonesa i la general de les metes volants de la Vuelta a Castellón també formen part del balanç d’èxits del ciclista basc. De tota manera, el llistat complet d’inscrits del 9è Cinturó de l’Empordà, que enguany s’estrena dins el calendari UCI Continental, també té d’altres noms que, sobre el paper, tindran moltes coses a dir a la general. Lars Boom (Rabobank), campió del món sub-23 en la prova contra el cronòmetre i campió mundial en ciclo-cross; Joaquim Ortega (Fuerteventura), guanyador al Abelardo Trenzano; Eduard Prades (Aluminis Sant Jordi), subcampió de la Copa d’Espanya del Porvenir, i Mauricio Muller (Camp de Tarragona), sempre protagonista a les grans clàssiques, també són candidats vestir-se amb el mallot groc i la barretina diumenge de l’Esport Ciclista Figueres.

Amb tot, els equips que aquest vespre (19 h) seran a la Rambla de Figueres en l’acte de presentació –que comptarà amb l’animació de l’actor televisiu humorístic Toni Albà, entre d’altres actuacions- seran el Rabobank holandès; els belgues del Davitamon-Lotto, Katay Cycling Team i Profel Prorace; el Centri della Calzatura serbi; l’A-Style Somn grec; els francesos de la Pomme-Marseille, C4C Chemins-Roanne i Lyon-Vaux en Velin-Apiflo, i els espanyols Orbea-Oreka, Burgos Monumental, Fuerteventura-Canarias, Comunidad Valenciana, Azysa-Cetya-Viscarret, Azpiru-Ugarte, Andalucía-Cajasur, Aluminis Sant Jordi i Camp de Tarragona.

Demà al migdia (13.30 h) es donarà el tret de sortida a la primera etapa, entre Empuriabrava i Roses, amb un traçat de 152 km tres ascensions de muntanya, dues a Perafita, per la vessant de Roses, en els primers quilòmetres, i de Port de la Selva, en el tram final, i la per a molts desconeguda pujada a la Vajol des de Maçanet de Cabrenys un port de 3,5 km que els cicloturistes de la zona anomenen el “Petit Mortirolo”, per les seves dures rampes amb alts percentatges. L’arribada està prevista pels volts de quarts de sis de la tarda. L’endemà, la segona etapa, entre Besalú (12 h) i Empuriabrava (17 h) acabarà de fer la selecció definitiva, sobretot en uns primers 100 km –d’un total de 175- de molta duresa, amb les ascensions als alts inèdits d’Oix i Rocabruna, de 1a Categoria i que s’afrontaran de manera enllaçada. Per si no n’hi havia prou, el ciclistes pujaran després l’alt de Santigosa, també de 1a, des de Sant Joan de les Abadesses, i el de Can Xel, de 3a però que castigarà les cames del grup després d’un tram inicial tan exigent. Des d’aquest punt, quasi 70 km de terreny amb tendència a la baixada fins a la línia d’arribada a Empuriabrava, després de passar per Banyoles, Crespià, Navata, Vilamalla i Vila-sacra.

No podia ser d’una altra manera i al Cinturó no faltarà la pujada a Sant Pere de Rodes, des de Port de la Selva, en la part final de la 3a etapa, que acabarà de definir el podi d’honor –si és que al final de la segona no està del tot clar, que transcorrerà entre Vilafant i Figueres (davant la Torre Galatea) i amb 131 km de recorregut. L’etapa començarà de bon matí (9 h) i es clourà pels volts de quarts d’una del migdia. Les pujades a la Salut de Terrades i a Agullana també castigaran els corredors, que tornaran a afrontar, en els últims quilòmetres, la pujada a Perafita, des de Roses, abans de l’ascensió final a Sant Pere de Rodes. En total seran 11 les ascensions puntuables d’aquest Cinturó de l’Empordà, que es preveu, precisament per aquest fet, tan dur en el seu recorregut, com espectacular pel nivell dels equips inscrits.

En aquest enllaç pots trobar tota la informació relativa al 9è Cinturó Ciclista de l'Empordà (rutòmetre, perfils, ascensions, horaris, festa de presentació, equips inscrits...): http://www.esportciclistafigueres.com/cinturo.php

1 comentari:

Anònim ha dit...

de pena invitar a los equipos que no fueron a correr las dos carreras que organizo el esport ciclista figueres
asi cuidais el cilsimo catalan
gracias