27.10.08

El Figueres fa un partit gris contra l’Aro (1-1) i cedeix els primers punts com a local


Jordi Cruz havia avançat l’equip de casa en els primers compassos de la represa (49’), però l’Aro, amb un gol afortunat en el temps afegit, es va endur un punt de Vilatenim en un partit espès que, tot i això, manté el Figueres en el liderat

Figueres- La Unió va deixar escapar els primers punts com a local des que es va iniciar el campionat de lliga en un partit molt gris enfront de l’Aro (1-1). L’ensopegada, però, no suposa canvis substancials a la part alta de la taula del grup 15 de 2a Regional, ja que el Figueres es manté líder, ara amb 17 punts, un més que el Roses B, que és segon gràcies a la victòria contra el Cabanes (1-0), un altre dels aspirants. La Jonquera, tercer i proper rival dels figuerencs en terreny fronterer el proper diumenge (16 h), no va passar de l’empat al camp del Torroella (2-2) i suma 15 punts, mentre que l’Esplais va caure de manera sorprenent a Viladamat (2-0).

Contra l’Aro, el Figueres va pagar molt cara la seva apatia. A estones desganat, el conjunt de Coto no va trobar el camí del gol al primer període, tot i que sense fer un joc vistós, va gaudir d’un bon grapat d’oportunitats per aconseguir-hi. Cano, Cruz, Rubén i Marquitos van demostrar tenir el punt de mira desviat en una primera part ensopida en què l’Aro només va veure la cara de Cipri en una internada d’Aurelio que el porter local va poder interceptar. A la segona meitat, i després de la lògica estirada d’orelles del tècnic, el Figueres va encarrilar el triomf gràcies a la millor combinació de tot l’encontre, culminada per Jordi Cruz, que es va desfer del seu marcador i del porter abans d’enviar l’esfèrica a la xarxa (49’). Abans, una centrada de Roger des de la línia de fons s’havia passejat per l’àrea petita sense trobar rematador i, poc després, una falta llançada per Marquitos des de la frontal toparia a les mans d’un defensor, però el col·legiat no va voler veure-hi intencionalitat. Els unionistes van poder sentenciar –Rubèn, de cap després d’una centrada des de la banda de Joel; Cano, resolent una acció col·lectiva; Cruz, que va creuar en excés el seu xut després d’una passada de Joel i Dani Falguera, que va veure com l’àrbitre no li concedia un gol per unes suposades mans en el control- però no van estar encertats.

A mesura que passaven els minuts i no arribava el segon, els de casa van veure alimentats els seus nervis, i van donar facilitats al rival, que fins aleshores s’havia fet un fart de córrer darrera la pilota. Cipri ja havia hagut d’intervenir (61’) abans que Cabrera, tot sol, fes una rematada defectuosa en molt bona posició (67’). La Unió va perdre el control de l’esfèrica quan més el necessitava, en els instants finals, i l’Aro se’n va saber aprofitar. En el temps afegit, un contracop dels visitants va agafar la defensa unionista desguarnida i Oriol, des de la frontal, va etzibar un xut afortunat que va entrar plorant a la xarxa després de rebotar en un defensor. Per si no n’hi havia prou, el central Bolasell abandonaria el terreny de joc amb unes molèsties a l’espatlla després d’una desgraciada caiguda, que el faran ser dubte per al transcendental partit del diumenge al terreny de joc de la Jonquera –Dídac també ho serà per una lesió al tríceps femoral de la seva cama esquerra, que ja el va deixar fora de la convocatòria el passat dissabte.

UE Figueres: Cipri, Luque (Roger, 46’), Bolasell, Pol (Adam, 58’), Albert Ramos (Dani Falguera, 62’), Joel Colomer, Cano, Marc Gasull, Marquitos (Carrillo, 62’), Cruz i Rubén (Jep, 73’).
CE Aro: Benjamai, Aaron, Jaume, Aurelio, Narcís, Boada, Ferriol (Marc, 73’), Cabrera (Alejandro, 65’), Santi, Oriol i Emilio.
Àrbitre: Miguel Amoreti Zarco. Va amonestar Pol, Albert Ramos i Joel, del Figueres, i Aaron i Cabrera, de l’Aro.
Gols: 1-0: Cruz (49’); 1-1: Oriol (90’).
Espectadors: Prop de 400 a l’estadi de Vilatenim.


2a Regional-Grup 15
Resultats 7a Jornada

Portbou-FE Vilajuïga: 1-1
Viladamat-Esplais: 2-0
Vilabertran-Verges: 0-1
UE Figueres-CE Aro: 1-1
UE Torroella-La Jonquera: 2-2
Llançà-Borrassà: 1-1 (s.a.)
Empuriabrava-Sant Miquel F.: 0-1
Agullana-Maçanet C.: 0-0
Roses B-Cabanes: 1-0

Classificació: 1. UE Figueres, 17 punts; 2. Roses B, 16; 3. La Jonquera, 15; 4. Cabanes i 5. Portbou, 14; 6. Esplais, 13; 7. Llançà, 12; 8. Torroella,11; 9. Agullana, 10; 10. Viladamat, 11. Verges, 12. Empuriabrava i 13. Sant Miquel de Fluvià, 7; 14. Aro, 6; 15. Maçanet de Cabrenys i 16. Borrassà, 5; 17. Vilabertran, 3 i 18. FE Vilajuïga, 1.

Propera Jornada (8a)
FE Vilajuïga-Roses B
Esplais-Portbou
Verges-Viladamat
Aro-Vilabertran
La Jonquera-UE Figueres
Borrassà-Torroella
Sant Miquel Fluvià-Llançà
Maçanet C.-Empuriabrava
Cabanes-Agullana