8.9.08

La Unió supera el Sabadell B en el partit de presentació a Vilatenim (4-2)


Els blanc-i-blaus, que dissabte donaran el tret de sortida a la lliga de 2a Regional enfrontant-se al Vilabertran, perden per lesió el migcampista Jordi Masquef, que amb un trencament del peroné podria estar allunyat dels terrenys de joc més d’un mes i mig

Figueres / La Unió va superar de manera còmoda (4-2) el filial del Sabadell, del grup 6 de 2a Regional, en el partit que va servir de presentació oficial de la nova plantilla per a la temporada que comença el proper cap de setmana, disputat el passat dissabte a la tarda a l’estadi de Vilatenim sota una feble però constant pluja. La parròquia blanc-i-blava –reduïda per les desfavorables condicions meteorològiques- va poder veure en acció les cares noves que l’equip presenta enguany (Cruz, Cano, Bolasell, Rubén, Joel Colomer, Enric, Xavi Gallego i Luque), ja que el tècnic, Marcel·lí Coto, va fer ús de tots els jugadors disponibles. L’amistós, que de ben segur a més d’un li va comportar els records de vells enfrontaments entre les dues entitats a la 2a Divisió A, no va ser vistós, però el Figueres va trobar el camí de la porteria a la primera meitat, gràcies a Cano, un dels puntals que ha de marcar la diferència en el campionat que comença dissabte. El davanter, que havia arribat a jugar a 2a B amb el primer equip de la Unió, va estrenar el marcador ben aviat (19’), després que l’àrbitre no concedís un gol a Cruz. Els vallesans, tot i el gol, no van perdre la seva bona disposició tàctica, i van optar per buscar els contracops, sobretot de la mà de Puig i Jony. Malgrat això, i alguns imprecisions, la Unió va ampliar la diferència abans del descans, després d’una bona acció individual de Cano (43’).

A la segona meitat, els unionistes certificarien la victòria després que Jordi Masquef transformés un penal per mans d’un defensa visitant (48’). La resta de minuts van ser força interessants. Jordi Cruz es va treure de la màniga una brillant jugada personal per fer el 4-2 (70’), poc després que el filial arlequinat escurcés la diferència (55’), des del punt dels onze metres, mitjançant Perico. L’última diana la van aconseguir els visitants, gràcies a Rocamora, en una acció individual (75’). La nota negativa de l’encontre la va protagonitzar el migcampista Masquef que, poc abans del xiulet final, va topar amb el seu company José Cano i va patir una lesió al peroné, que el mantindrà allunyat dels terrenys de joc un mínim de sis setmanes. La vesprada a Vilatenim també va comptar amb el parlament del president de l’entitat, Pere Aguado, que es va comprometre, en nom de tota la plantilla, a lluitar el màxim per aconseguir l’ascens a 1a Territorial i completar amb èxit la segona etapa de la “travessia del desert”. El de dissabte va ser el primer i únic partit amistós que el Figueres ha disputat com a local al llarg de la pretemporada.

UE Figueres: Cipri, Jep, Enric, Joel, Bolasell, Marín, Masquef, Torrent, Albert Ramos, José Cano, Rubén, Xavi, Roger, Adam, Marc Gasull, Cruz, Dani Falguera, Luque i Pol.
CE Sabadell B: Albert, Rocamora, Rubiño, Christian, J. Prats, Puig, Perico, Igor, Jony, Reche, Molina, Ángel, Paco Herrera, Patón, Adrián, Paquito, Mañas i Ricky.
Àrbitre: 1-0: Cano (19’); 2-0: Cano (43’); 3-0: Masquef (p.) (48’); 3-1: Perico (p.) (55’); 4-1: Cruz (70’); 4-2: Rocamora (75’).
Estadi: Vilatenim, uns 200 espectadors.