16.9.08

La Unió sua tinta per desfer-se del Vilabertran en l’estrena del campionat de 2a (3-1)


El tècnic unionista, Marcel·lí Coto, que tenia les baixes de Masquef, Enric i Luque, va perdre Jordi Cruz ben aviat per lesió (17’) i l’equip no va embastar el primer triomf de la lliga fins a l’equador del segon període, gràcies a Cano

Figueres / El Figueres va haver recórrer al pic i a la pala per superar un altre recent ascendit de 3a, el Vilabertran, en l’estrena del campionat de 2a (3-1). Dissabte, a Vilatenim, els prop de tres-cents seguidors locals van arronsar el nas més d’una vegada veient els problemes que tenia el seu equip en el primer partit oficial de la temporada que, malgrat tot, es va resoldre favorablement per als interessos blanc-i-blaus. La Unió, sense Masquef –que tot i la seva fractura de peroné va veure el partit des de la tribuna acompanyat pels seus pares, Enric i Luque, i amb Marín, Cipri i Marc Gasull a la banqueta amb diferents molèsties, va presentar a l’onze inicial la participació de dos juvenils, Xavier Coto i Toti Pujolar, que, malgrat la inexperiència –han fet, però, la pretemporada amb l’equip, van oferir un bon nivell. Els de casa van tenir dificultats per plasmar la seva teòrica superioritat, sobretot durant els primers quaranta-cinc minuts. Una de les referències del joc creatiu dels figuerencs, Jordi Cruz, va haver de deixar el terreny de joc abans d’hora per una contusió a l’espatlla que el tindrà de baixa un parell de setmanes, i l’equip se’n va ressentir. Tot i això, la Unió va colpejar primer, i l’1-0 semblava obrir les portes a un camí molt més còmode. El Vilabertran de Marc Genís, molt ben posicionat, no va perdre el nord, i Francesc Vidal va foradar l’escaire amb un potent xut des de fora de l’àrea abans del descans.

Tot i l’1-1, el Figueres va saber fer madurar l’encontre a la represa. Va trobar més fluïdesa a la banda esquerra, i fruit d’aquesta millora va arribar el 2-1, de cap després d’un llançament de falta. El segon gol va fer baixar els braços als visitants, que amb prou feines van fer treballar el porter Xavi a la segona meitat. A l’altra àrea, en canvi, José Cano va segellar la victòria fent el 3-1 (80’), en una acció “de murri” en què va superar la sortida del porter aixecant-li l’esfèrica per damunt. Després d’una temporada en què el Figueres es va passejar a 3a, els afeccionats admetien dissabte a mitja tarda, que la present no seria precisament un camí de roses. Alguns, però, feien ús de l’optimisme infinit. Des del gol nord, la desena de membres de la penya oficial “Ultres Tramuntana” cridaven “tornarem a 2a B!”. Temps al temps.

Resultats 2a Regional
1a Jornada-Grup 15:

Figueres-Vilabertran: 3-1
Torroella-Viladamat: 3-1
Llançà-Portbou: 0-0
Empuriabrava-FE Vilajuïga: 1-0
Agullana-Esplais: 1-1
Cabanes-Verges: 2-0
Maçanet-Aro: 1-3
Sant Miquel F.-La Jonquera: 1-3
Roses B-Borrassà: 1-0

Classificació: 1. Figueres, 2. Torroella, 3. La Jonquera, 4. Aro, 5. Cabanes, 6. Roses B i 7. Empuriabrava, 3 punts; 8. Agullana, 9. Esplais, 10. Llançà i 11. Portbou, 1 punt, i 12. Borrassà, 13. FE Vilajuïga, 14. Sant Miquel F., 15. Vilabertran, 16. Viladamat, 17. Maçanet C. i 18. Verges, 0 punts.


Propera Jornada:
Vilabertran-Roses B
Viladamat-Figueres (diumenge, 16 h)
Portbou-Torroella
FE Vilajuïga-Llançà
Esplais-Empuriabrava
Verges-Agullana
Aro-Cabanes
La Jonquera-Maçanet
Borrassà-Sant Miquel F.