16.9.08

Coto i Pujadas coincideixen en afirmar que la Unió no ho tindrà gens fàcil aquesta temporada


Tant el tècnic del primer equip com el seu ajudant avisen que el campionat que acaba de començar no serà igual que l’anterior, però són optimistes de cara al futur i consideren que poc a poc el Figueres agafarà el pols a la categoria

Figueres / Tant Marcel·lí Coto, màxim responsable tècnic del primer equip de la Unió, com el seu ajudant, Ramon Pujadas, van coincidir en afirmar, després del partit inaugural del campionat de 2a Regional del passat dissabte a la tarda contra el Vilabertran, que la temporada que acaba d’iniciar-se no serà tan plàcida com l’anterior. Coto i Pujadas compartien la sensació exterioritzada pels afeccionats a la sortida de l’estadi que l’equip no havia estat precisament fi: “Serà una temporada molt travada, però poc a poc agafarem el ritme a la categoria. Si anem sumant, tot serà més positiu”, comentava el primer després del xiulet final que, malgrat tot, va donar els primers tres punts als unionistes. L’entrenador no amagava que les baixes per lesió –els juvenils Xavier Coto i Toti Pujolar van haver de sortir a l’onze inicial, i la de Jordi Cruz quan només es duia poc més d’un quart d’hora, havien afectat el rendiment de l’equip –“ens han complicat la situació dels jugadors al camp”, va afirmar- però assegurava, al mateix temps, que “si a la segona part haguéssim estat més fins, el resultat hauria estat molt més ampli, coincidint amb el fet que el Vilabertran ha fet un pas enrere”. Amb tot, Coto llançava un “avís per a navegants”: “La gent s’ha de mentalitzar que aquesta temporada no serà igual que la de l’any passat”.

Per la seva part, el segon entrenador unionista, Ramon Pujadas, admetia que havia estat “un partit complicat” i que les dificultats que havia tingut l’equip es podrien atribuir al fet que “la setmana ha estat un pèl atípica i el dia abans del partit vam haver d’entrenar”. Pujadas coincidia amb Coto tot afirmant que “la temporada serà més dura que la passada. Ens costarà molt més guanyar. Tots els equips ens esperen ensenyant les urpes” i lloava l’aportació dels juvenils: “Han mostrat un nivell òptim i esplèndid”. De l’afició, l’ajudant de Coto en va aplaudir el suport –“És i ha de ser el jugador número 12, tant a casa com a fora”- i també va parlar del proper encontre, al camp del Viladamat (diumenge, 16 h): “Potser ens pot beneficiar que es tracta d’un camp de dimensions grans i de gespa natural”.

Mentrestant, el migcampista Jordi Masquef, que diumenge va veure el partit del seu equip des de la graderia amb la cama enguixada –pateix una fractura de peroné- i acompanyat dels seus pares, estarà un mínim d’un mes i mig allunyat dels terrenys de joc. L’àrea esportiva del club té previst proposar a la directiva, en la reunió de demà dimecres, cobrir l’absència de Masquef amb el fitxatge d’un altre migcampista. Coto recuperarà Enric i Luque per al partit de diumenge a Viladamat, mentre que s’espera que Marín, Cipri i Gasull, que van ser convocats però que arrossegaven molèsties, ja estiguin en condicions. Masquef i Cruz, que amb un cop a l’espatlla podria retornar a l’onze en la tercera jornada, seran baixa.