23.9.08

Isaac Viñales (PM Figueres), 11è en el seu debut al Campionat d’Espanya de Velocitat de 125 cc

El llançanenc va protagonitzar una remuntada espectacular en la segona meitat de la cursa del passat dia 21 de setembre al circuit de La Torrecica, a Albacete, en la seva primera aparició a la competició d’aquesta temporada

Figueres / El jove pilot de la Penya Motorista Figueres Isaac Viñales va ser 11è a la cinquena prova del Campionat d’Espanya Buckler de Velocitat, en la categoria de 125 cc, que es va disputar el passat cap de setmana al circuit de La Torrecica, a Albacete. Viñales, a cavall d’una Aprilia i que debutava aquesta temporada a la competició, va plantar cara al gruix de pilots experimentats de la cilindrada, fins al punt de ser 6è al warm up. La cursa se la va endur el jove Alberto Moncayo (Derbi), que pujava al calaix més alt del podi per primera vegada en el present campionat. Moncayo, que va sortir des del primer lloc de la graella, no es va situar al capdavant de la prova fins a la cinquena volta. Per darrera, Efrén Vázquez (Aprilia) va trobar forat per distanciar-se de la resta de pilots i girar en segon lloc fins a la bandera de quadres. La tercera plaça seria per a l’Aprilia de Luis Salom, que va ser el més murri en una batalla frenètica amb Ricard Cardús (Derbi) i Lorenzo Savadori (Aprilia). A només dues proves per al final del Campionat d’Espanya, Efrén Vázquez segueix com a líder, per davant de Salom i Moncayo.

En el primer entrenament cronometrat, Viñales ja va mostrar el seu potencial, tot aconseguint el 7è millor registre, amb 1:35.802. El líder del campionat, Vázquez, volaria al circuit de La Torrecica per fer la volta més ràpida amb 1:34.273. Moncayo seria 2n (1:34.787) i Pere Tutusaus (Aprilia), 3r (1:35.415). En la segona sessió cronometrada, el llançanenc va mantenir la 7a plaça, amb una volta ràpida quasi calcada (1:35.746) a la de la primera tanda. Vázquez, el líder del campionat, no sortiria de boxes, fet que va aprofitar Moncayo per ser 1r (1:34.156). En la classificació conjunta del grup A després dels primers entrenaments, Viñales era 8è, amb Moncayo, Vázquez i Tutusaus ocupant els tres primers llocs. El pilot altempordanès va sortir des de la 4a filera de la graella, tot i que en el warm up –en què Efrén Vázquez va tornar a mostrar la seva superioritat- havia aconseguit el 6è millor temps (1:35.531) d’entre els 40 pilots participants.

Ja a la cursa, Viñales va completar les 18 voltes amb només 19’’925 més que el vencedor, Alberto Moncayo. El de Llançà va fer una millor volta fins i tot més ràpida que la del warm up (1:35.489), però només va poder lluitar, en el tram final, amb el norueg Sturla Fagerhaug (Aprilia) per a la 10a plaça, que se li va resistir per poc més d’1’’. Amb tot, la remuntada del pilot de la Penya Motorista Figueres va ser espectacular. Després de perdre moltes posicions a la sortida, va ser capaç de recuperar quatre llocs entre les voltes 7 i 8, fins a col·locar-se 17è. A partir d’aquí, la seva escalada va ser constant. Va girar quatre voltes en 13a plaça (de la 13 a la 16), fins que en les tres últimes va poder millorar dos llocs i acabar en la 11a plaça final, sumant així 7 punts, que li donen entrada a la classificació general (s’ha perdut les quatre primeres cites) en la 30a posició. La propera prova de l’estatal Buckler de Velocitat serà el 9 de novembre, a València.