19.9.08

El campió sub-23 belga és un dels inscrits al Cinturó Ciclista de l’Empordà


La prova, que començarà el proper divendres 3 d’octubre i que va presentada el passat dia 9 de setembre al Consell Comarcal, comptarà amb la presència dels equips professionals Davitamon-Lotto, Rabobank, Orbea, Amore & Vita o Burgos, entre d’altres i ofereix un recorregut dur i selectiu amb el pas per comarques veïnes

Figueres / Dimitry Claeys, campió belga sub-23 i integrant de la potent esquadra del Davitamon-Lotto, serà un dels ciclistes destacats a la línia de sortida del Cinturó Ciclista de l’Empordà d’enguany que, organitzat per l’Esport Ciclista Figueres, es disputarà entre els propers dies 3 i 5 d’octubre. L’equip belga, filial del professional Silence-Lotto, el completaran Reno Dekeulenaer, Jarno Van Guyse, Kenny Terweduwe, Quince Vens, Olivier Maes, Sibrecht Pieters i Sven Vandousselaere. La prova, que en el que serà la seva novena edició s’estrenarà dins el calendari de la categoria Continental UCI-Europe Tour, ja ha tancat el llistat d’equips participants en què, al marge del Davitamon belga, també figuren el Rabobank holandès, l’Amore & Vita polonès, el Katay italià, els espanyols de l’Orbea i Burgos Monumental, el Centri Della Calzatura serbi i l’A-Style Somn grec, tots ells professionals. La representació dels equips elit i sub-23 la protagonitzaran els francesos La Pomme, Lyon-Vaux en Velin i C4C Chemins Roanne i els també estatals Fuerteventura-Canarias, Comunidad Valenciana, Azysa-Cetya-Viscarret, Azpiru Ugarte, Andalucía Cajasur, Aluminis Sant Jordi i Camp de Tarragona.

El Cinturó de l’Empordà va ser presentat de manera oficial el passat dimarts 9 de setembre als jardins del Consell Comarcal, al carrer Nou de Figueres, en un acte que va comptar amb la presència dels ciclistes olímpics Carles Torrent i Joan Llaneras, doble medallista als Jocs de Beijing, celebrats recentment, i de la nova presidenta de la Federació Catalana de Ciclisme, Carme Mas, a banda del president i vicepresident de l’entitat organitzadora, l’EC Figueres, Josep Fernández i Josep Aparici, respectivament, i del delegat d’Esports de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Saguer. En el torn de parlaments, Josep Fernández no va dubtar en destacar “el gran esforç humà i econòmic” que ha hagut de fer el club per engrescar-se a organitzar una cursa d’aquestes característiques. Fernández va aprofitar l’acte per nomenar Joan Llaneras com a president honorífic de l’EC Figueres. Per la seva part, Aparici, vicepresident i director tècnic de la prova, va analitzar les tres etapes del Cinturó, emfatitzant en el fet que, la segona, el dia 4 d’octubre, que unirà Besalú i Empuriabrava, ha estat catalogada com la “reina”, ja que els corredors hauran de superar els exigents alts d’Oix i Rocabruna, de 1a categoria, que per primera vegada acolliran una cursa ciclista. La darrera etapa no comportarà canvis en relació al traçat de les edicions passades, i finalitzarà davant el Museu Dalí de Figueres, amb sortida a Vilafant i 133 km de recorregut, previ pas per l’alt de Sant Pere de Rodes.

En relació als equips participants que ja han confirmat la seva presència al Cinturó, Aparici va remarcar “el salt qualitatiu que dóna la cursa amb la participació d’alguns de molta categoria, que converteixen el Cinturó de l’Empordà en la segona cursa de Catalunya en importància, esportivament parlant, només superada per la Volta Ciclista a Catalunya”. El director tècnic de la prova també va destacar que “la participació al Cinturó està molt per damunt de curses molt importants com el mític Circuito Montañés de Cantàbria” i va lamentar el fet que “en aquesta edició no puguem comptar amb equips que no havien fallat mai en cap edició del Cinturó, tant estatals com estrangers, tot i que, si en un futur, estan al nivell que puguem assolir esportivament, sense cap dubte tindran la seva oportunitat”.

Mentrestant, Joan Llaneras, que va centrar l’atenció dels presents i que coneix prou bé el traçat del Cinturó, va assegurar en el seu torn de paraula que “amb aquestes etapes i els equips que participen, el Cinturó de l’Empordà té l’èxit assegurat. Tinc l’esperança que es consolidi a la nova categoria o que, fins i tot, pugui donar el salt al calendari professional superior, ja que curses com aquesta fan molta falta per crear afició”. No cal oblidar que el Cinturó Ciclista, tot i tenir arrels plenament altempordanesa, freqüentarà enguany carreteres de comarques veïnes, un fet que no va remarcar el president del Consell Comarcal, Pere Vila: “D’aquesta manera agermanem aquestes terres amb les d’altres comarques, com les del Pla de l’Estany i la Garrotxa, demostrant que aquesta prova esportiva no té fronteres i que pot arribar molt lluny portant el nom de l’Empordà”.

Cal esmentar que la vigília de la primera etapa, dijous 2 d’octubre, tindrà lloc a la Rambla de Figueres l’acte de presentació dels equips participants al Cinturó (19 h), en una festa que comptarà amb actuacions musicals i la presència d’alguns personatges del programa televisiu “Polònia” de TVC, entre ells Toni Albà. L’etapa de l’endemà, la inaugural, enllaçarà Empuriabrava i Roses i tindrà 152 km.