19.6.08

Font, Rivera, Fernández, van Kuijk i Melian s’imposen al territorial eqüestre de salts de Llampaies

Una setmana abans, el mateix Centre Eqüestre Alt Empordà de Camallera havia acollit el Concurs Complet Territorial de la Lliga de la Federació Catalana d’Hípica, amb Gabriel Calzado i Ferran Cercós com a primers classificats

Llampaies / El Centre Eqüestre Alt Empordà de Llampaies va acollir, el passat diumenge 15 de juny, el Concurs de Salt Territorial, puntuable per al campionat de la Federació Catalana d’Hípica i final de la Lliga de Primavera. Amb el permís de les condicions meteorològiques i de la vaga de transportistes, la competició, va poder comptar amb la participació dels millors clubs de salt de la regió, que van oferir un recital de destresa en les diferents categories i alçades. La prova de 0,40 m, que va obrir la matinal, se la van adjudicar Laura Font, amb Doraimon, i Laura Esquemberri, amb Nit. En la categoria de 0,60 m, la vencedora va ser Aroa Rivera, amb Mister Ed, seguit de Pol Casadesús, amb Índia i d’Elisabeth Gotanegra, amb Brandy, que completarien el podi. Eric Fernández, amb el seu cavall Zorro, es va imposar en la prova de 0,80 m, per davant dels disset binomis restants. La segona plaça va ser per al tàndem de més projecció del Centre Eqüestre Alt Empordà, el que formen Eva Huerva i Colibrí. Carlos Oriach, amb Southernfields Valentino, va ser tercer.

La prova d’1,00 m va comptar amb un total de dotze participants, amb una lluita molt renyida per a les dues primeres places. El podi l’acabarien configurant, per aquest ordre, Elena van Kuijk, amb Son Goku; Xavier Ramos, amb Idem, i Mariana Kniazyan, amb Habanera. Per la seva part, Núria Melian va vèncer amb claredat en la categoria d’1,10 m, muntant a Mouxen Please, tot completant el recorregut de manera impecable. El segon i el tercer lloc van ser per a Xavier Ramos, amb Idem, i Carla Camprubí, amb Quelma del Masset. La delegada territorial de la Federació Catalana d’Hípica, Mercè Pulido, va ser l’encarregada d’efectuar el lliurament de premis als vencedors de les diferents categories.
Una setmana abans, el dissabte 7 de juny, les instal·lacions que el club té a Camallera van ser l’escenari del Concurs Complet Territorial de la Lliga de la FCH, que es va haver de concentrar en una sola jornada, ja que només es va disputar en les categories Promoció i 0*. En la categoria de Promoció, Gabriel Calzado, amb Winner, es va endur la primera plaça, amb 39 punts, per davant de l’amazona local Eva Huerva, amb Colibrí, que va sumar 66 punts, i de Marc Ferrer, amb Kadisha, que va assolir una puntuació final de 84,75. Més ajustada va ser la part alta de la classificació en la categoria de 0*. Ferran Cercós, amb Shida, acabaria en la primera posició gràcies als seus 44,50 punts. Marcos Alonso i Orinosa serien segons, amb 51,75 i Merche Sellart, amb Kenia, tercers, amb 55,50 punts. Els cinc primers classificats d’aquesta categoria es van diferenciar per un marge molt estret de punts en una competició en què les pistes van estar a l’alçada tot i les pluges caigudes en les jornades anteriors.

Cal esmentar que el proper dissabte, el CE Alt Empordà de Llampaies acollirà un Clínic d’Iniciació de doma, salt i cross, a càrrec dels professors Albert Hermoso, Eduardo Vía Dufresne i Julián Agut. Diumenge serà el torn per a la doma, amb un campionat CDT0* i un d’Alta Escola.