28.4.08

L'Adepaf fa un dels millors partits a casa (78-71)

IVAN PRAT - Figueres / L’Adepaf va segellar dissabte al vespre un dels millors partits d’aquesta temporada, justament en l’antepenúltima jornada de lliga a l’EBA i amb el descens ja coll avall. El rival de torn, el CB Santfeliuenc-Eninter, va acusar l’angoixa per la necessitat de no fallar a Figueres –està immers de ple en la lluita per a la salvació- i no va estar a l’alçada (78-71). Els d’Anton las Heras van treure per fi el geni i, amb un joc basat en la intensitat, van ser capaços de redreçar un mal inici per capgirar el marcador advers del primer quart i acabar sumant el cinquè triomf de la temporada.

Conscient del que s’hi jugava, el CB Santfeliuenc va sortir a la pista més entonat, i ben aviat va disposar dels primers avantatges, tot tancant el primer quart amb una mínima diferència al seu favor (18-21). L’equilibri va passar factura als visitants, incòmodes veient que haurien de patir fins al final, i l’Adepaf se’n va aprofitar. Un parcial de 7-1 (15’) al segon quart va posar els de casa per davant. A partir d’aquí, alternatives a una i altra banda i avantatges màxims d’un punt per a ambdós conjunts, tot i que els del Llobregat van arribar al descans amb un 31-32 favorable després de deu minuts espessos en el joc ofensiu –percentatges baixos d’encert en el tir. Als compassos inicials del tercer quart, l’Adepaf es va bloquejar. Boira es desesperava perquè no li entrava res, i el Santfeliuenc, sense fer meravelles, es va escapar de 5 punts en el lluminós (38-43, 25’), després que els de casa només n’anotessin 5 en els primers 5’. Però llavors va aparèixer Clavaguera per rescatar el seu equip de l’apatia. I Vallmajó, que per fi va mostrar el seu bon nivell aquesta temporada, es va afegir a la festa. Entre tots dos, i amb Boira amb la punteria afinada, van capgirar la truita i amb un parcial d’11-3, els figuerencs van tancar el període amb avantatge (56-52). Al darrer quart, tret d’alguns moments d’incertesa, l’Adepaf va manar sense embuts. El rival va semblar que reaccionava a l’inici (58-57, 32’), però aleshores Rabert, que feia estona que escalfava el canell, va ensorrar les il·lusions visitants amb 8 punts consecutius (66-57, 34’). Un altre parcial de 13-2 presentava als de las Heras la màxima diferència al seu favor (71-59, 36’), i tot semblava resolt.

En els últims tres minuts, però, el Santfeliuenc, a la desesperada, va estar a punt de veure complert el seu objectiu. L’Adepaf, massa alegre, va donar excessives concessions, que el rival no va desaprofitar. De fet, el cinc visitant va retornar als blaus el parcial de 2-13 i, 46’’ per al final, la diferència era només de 3 punts (74-71). Però, curiosament, els figuerencs van trobar aleshores la serenitat que no han tingut en moles jornades del campionat i van estar molt més inspirats que el rival per tancar l’enfrontament al seu favor (78-71). Dissabte, en horari unificat pel fet de ser la penúltima jornada (19 h), l’Adepaf, que és penúltim, visita el Navàs, que tampoc s’hi juga res. Els de las Heras tindran l’última oportunitat per estrenar-se fora de casa.

Akasvayu Figueres 78: Rabert (10), Clavaguera (20), Boira (7), Vallmajó (14) i Mondéjar (9) –cinc inicial, Pascua (4), Gatell (2), Garriga (7) i Villegas (5). 8/25 triples: 2 de Rabert, 2 de Clavaguera, 2 de Vallmajó i 1 de Villegas i Mondéjar. 14/15 tirs lliures. 18 faltes personals.
CB Santfeliuenc 71: Porto (16), Balagué (13), Navarro (10), Molina (7), Taranilla –cinc inicial, Querol (2), Rodríguez (5), Cervera (3), Pons, Pérez (3) i Ivanovic (12). 3/16 triples: 2 d’Ivanovic i 1 de Molina. 14/26 tirs lliures. 17 faltes personals.
Parcials: 18-21, 13-11 (31-32); 25-20 (56-52) i 22-19 (78-71).
Àrbitres: Gerard Monguio i Judith Samaniego.
Pavelló: Municipal de Figueres, 100 espectadors.