28.4.08

Fins i tot a Orihuela se celebra l'ascens de la Unió a 2a Regional...


Figueres / La Unió ja feia dies que tenia el cava en fresc... i no va fallar. Dissabte a la tarda, coincidint amb l’entrada més pobra d’espectadors a la graderia –cal tenir present que el partit es va disputar en el primer dia de les Fires i Festes i paral·lelament a moltes activitats populars que es feien pels carrers de la ciutat, el Figueres va poder celebrar de manera matemàtica l’ascens a 2a Regional i el campionat després de golejar de manera còmoda el Mariscal d’Ullà per 9-0 en un altre recital dels de Marcel·lí Coto. L’èxit de la Unió va ser celebrat fins i tot a l’estadi de Los Arcos d’Orihuela, on els afeccionts locals van acomiadar el Miapuesta Castelldefels amb càntics de “Figueres, Figueres!”, després que els de Vinyals perdessin per 2-0 en el partit de la 35a jornada de lliga del grup III de 2a B i quasi diguin adéu a les seves opcions de permanència. Fins i tot, alguns fòrums d’internet ja recullen missatges de felicitació a la Unió pel seu ascens, i de rebuig al Miapuesta Castelldefels, des de diferents punts de la geografia estatal, lògicament vinculats a equips i clubs de 2a B.

Dissabte, el Figueres es va tornar a passejar davant d’un rival molt inferior. Els blanc-i-blaus, però, van trigar 24’ a obrir la llauna. L’1-0 d’Abraham va encetar una altra golejada, que completarien Ramos (31’) i Roger (39’) abans del descans i Masquef (48’), Dani Falguera (53’), Montserrat (69’), Ion (76’), Montserrat (83’) i Torrent (87’), a la represa. A la graderia, la Penya Ultres Tramuntana no va deixar d’animar els unionistes amb petards i càntics, que els jugadors van agrair després del xiulet final. Si el primer gol del Figueres a 3a Regional ara fa molts mesos va ser emotiu, també ho van ser els moments posteriors a la finalització de l’encontre contra el Mariscal d’Ullà, amb la plantilla fent una pinya damunt la gespa i agraint el públic el seu suport durant tota la temporada, tot retornant-li una petita porció d’allò que se li va escapar l’estiu passat. El club va obsequiar els afeccionats amb un aperitiu per celebrar l’ascens, amb cava inclòs, mentre, al vestidor, el president, Pere Aguado, el vicepresident, José Antonio Revilla –amb la cama dreta enguixada fins al turmell- i, lògicament, el tècnic, passaven per sota la dutxa entonant algunes notes de l’himne de la Unió. Plantilla, directius i acompanyants per allargar la celebració fins la matinada, després d’un sopar que va servir per cloure l’exitosa jornada.

Només la mort de l’exdirectiu de la Unió, Quimet Romans, la nit de divendres a dissabte, víctima d’una llarga malaltia, va entelar aquest dia històric per a l’entitat que ell tan estimava. Romans havia dedicat moltes hores al Figueres, sobretot en l’època en què ocupava el càrrec de gerent del club, quan Emili Bach n’era el president, però també havia posat el seu gra de serenitat la temporada passada, tot formant part de la junta que encapçalava Enric Flix. Quimet Romans va ser enterrat ahir diumenge al matí a la parròquia del Bon Pastor de Figueres, en una cerimònia en què no va faltar una àmplia representació de la família blanc-i-blava.

UE Figueres: Cipri, Pol, Dídac, Fontes (Jep, 55’), Dani Falguera, Marc Gasull (Montserrat, 55’), Ion, Roger, Masquef (Pujadas, 68’), Abraham (Torrent, 68’) i Albert Ramos (Lloveras, 55’).
Mariscal d’Ullà FC: Sadik, Toni, Mario, Braim, Ivan, Nordin (Jordi, 55’), Mimon (Juanito, 68’), Yunes (Moha, 46’), Hassan, Yaya (Roger, 55’) i Guallo (Carlos, 46’).
Àrbitre: Carles Mancebo Fernández. Va amonestar Dídac i Torrent, del Figueres, i Sadik, Hassan, Moha i Juanito, del Mariscal d’Ullà.
Gols: 1-0: Abraham (24’); 2-0: Albert Ramos (31’); 3-0: Roger (39’); 4-0: Masquef (p.) (48’); 5-0: Dani Falguera (53’); 6-0: Montserrat (69’); 7-0: Ion (76’); 8-0: Montserrat (83’); 9-0: Torrent (87’).
Estadi: Vilatenim, uns 250 espectadors.

Segueixen les converses Unió-Fundació... amb vista al futur

Segons s’ha pogut saber, la Fundació Esportiva Figueres estaria disposada a cedir a la Unió tots els seus equips de futbol base, inclòs l’amateur, que ja té més d’un peu i mig a Preferent. La proposta no és ben vista per l’actual directiva de la Unió, que no vol ni sentir a parlar de jugar a Preferent la campanya vinent per l’elevada despesa que això comportaria –implicaria un brusc augment de la quota de socis, una davallada en el nombre d’espectadors pel poc interès dels equips que visitarien Vilatenim... De tota manera, sí que es veu amb bons ulls engolir els equips de futbol base de la FEF, una decisió que sembla que comparteix l’alcalde de la ciutat, Santi Vila. De moment, la Unió celebrarà el proper 8 de maig l’assemblea de socis en què convocarà eleccions a la presidència i, de ben segur, es debatran totes les postures.