28.10.08

L’àrbitre Cardosa Montesinos, víctima d’una agressió al camp de la Penya Unionista Figueres


Amb el partit de cadets entre els de casa i el Bisbalenc suspès a 10’ per al final per evitar incidents, el col·legiat va rebre un cop de cap del pare d’un jugador local, segons la identificació feta pels directius del club figuerenc, en el seu camí cap als vestidors

Figueres- Les instal·lacions del camp Pelai Buixó de Vilamalla van ser el trist escenari el passat diumenge al matí de l’enèsim capítol de violència lligada a l’esport del peu-pilota. En l’encontre de la 1a Divisió cadet, en el seu grup 11, entre l’equip local, la Penya Unionista Figueres, i l’Atlètic Bisbalenc, l’àrbitre Francesc Cardosa Montesinos va ser agredit quan abandonava el terreny de joc quan encara restaven deu minuts perquè es complís el temps reglamentari. Al minut 30 de la segona meitat, i amb un clar 1-7 favorable als visitants –al descans, el marcador ja era de 0-4, Cardosa Montesinos va decidir donar per acabat el matx arran de les reiterades queixes dels jugadors bisbalencs en relació a la seva actuació. Atesa la claredat del marcador i el poc temps que quedava per al final, l’àrbitre del col·legi figuerenc va decidir assenyalar el camí dels vestidors per evitar possibles aldarulls que, de tota manera, s’acabarien produint.

En el seu camí cap als vestidors, Cardosa Montesinos va ser envoltat pels jugadors locals, que qüestionaven la seva decisió de donar el partit per acabat. Segons recull l’acta arbitral, el jugador de la PU Figueres Dídac Capel va insultar i amenaçar el col·legiat amb frases de l’estil “ets un subnormal, fill de puta” o “no sortiràs viu d’aquest camp”, fins que va ser aturat pel delegat del seu equip i un espectador que va saltar al terreny de joc. A pocs metres del seu vestidor, un espectador –segons representants de l’equip local, el pare d’un jugador blanc-i-blau- es va dirigir a Cardosa Montesinos i, sense dubtar-ho, li va donar un cop de cap al nas, que va fer que l’àrbitre caigués a terra. El col·legiat va ser acompanyat i assistit per diferents persones vinculades a la Penya Unionista fins a la seva entrada al vestidor.

Pocs minuts després, una patrulla dels Mossos d’Esquadra arribaria a les instal·lacions del camp Pelai Buixó, on van identificar l’agressor. Cardosa Montesinos va abandonar el camp escortat per la dotació policial, un cop recuperat, i es va dirigir a l’Hospital de Figueres per tal de ser sotmès a un reconeixement mèdic, que va servir per descartar una fractura però sí per diagnosticar-li una contusió facial a l’alçada del nas i el llavi superior. L’àrbitre també va presentar la corresponent denúncia per l’agressió a la comissaria de Figueres dels Mossos d’Esquadra. En l’escrit queda prou clar que, malgrat que l’agressió va ser realitzada pel pare d’un jugador local, els directius de la Penya Unionista Figueres van estar pendents del col·legiat en tot moment, atenent qualsevol necessitat i ajudant a la seva identificació.

Aquesta no és la primera agressió soferta per un àrbitre del col·legi de Figueres aquesta temporada. El passat cap de setmana, José León Aristizábal va ser colpejat per un jugador del Pontenc al camp del Blanes B, en partit corresponent al campionat de lliga de 2a Regional.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això del fútbol no sé com acabarà, com fas la tria? quin pares poden entrar i quins millor es quedesin a casa????
Moltes vegades són les ansies dels pares a que el seu fill trionfi i guanyi amb 17 anys x calés. Pero si limites l'edat estàs comdennant gent com el Raul o el Bojan