26.9.08

Marcos Cabezos (Vilajuïga) torna als orígens i s’incorpora a la Unió Esportiva Figueres


“Amb l’escut de la Unió sempre he tingut unes sensacions diferents...” diu el migcampista figuerenc, de 29 anys, que afirma haver rebutjat ofertes de superior quantia econòmica per “jugar a l’equip de la meva ciutat, on he crescut com a jugador”

Figueres- La Unió Esportiva Figueres ha mogut fitxa amb celeritat després de la lesió de Jordi Masquef, que encara estarà prop de dos mesos de baixa per culpa d’una fractura de peroné, i ha aconseguit la incorporació de l’experimentat Marcos Cabezos (Vilajuïga), format, anys enrere, als equips inferiors de l’entitat. Marquitos –com se’l coneix en l’àmbit futbolístic- ja es va entrenar a les ordres de Marcel·lí Coto el passat dimarts. De 29 anys i nascut a Figueres, Marquitos té a l’esquena un llarg historial esportiu, la gran majoria vinculat a categories superiors, i farcit d’ascensos. No en va, el migcampista, que havia iniciat aquesta temporada a la UE Vilajuïga de 3a Divisió –1 gol, va aportar el seu gra de sorra, ara fa tres mesos, perquè l’AE Roses pugés a la Regional Preferent. Amb anterioritat havia estat peça clau en els ascensos del Vilajuïga a 2a i 1a Regional, i en el de l’amateur de la Fundació Esportiva Figueres a 3a Divisió –també va formar part de la primera plantilla de la Unió, a 2a B.

“Estic molt content, perquè Figueres sempre ha estat la meva ciutat. Aquí he crescut com a jugador i Figueres sempre ha estat casa meva” comenta exultant Marquitos per la possibilitat que li ha ofert la Unió de tornar a vestir la samarreta blanc-i-blava. El jugador no creu que deixar la 3a Divisió per jugar a 2a Regional sigui un marcat pes enrere: “La filosofia del club no és la de 2a Regional, sinó de superior categoria. Per a mi, és com si la Unió estigués a 3a Divisió o més amunt. De cap manera és un pas enrere. Tinc clar que l’any que ve lluitarem per pujar a 1a Regional i vull ajudar la Unió a arribar el més amunt possible, comenta.

Marquitos, que va començar a donar puntades de peu a la pilota al futbol base del Figueres, confessa que “sempre he estat de la Unió” i que “quan vaig rebre la trucada per venir aquí, no m’ho vaig pensar”. I afegeix: “He rebutjat ofertes de més diners per poder estar a Figueres, perquè potser aquests equips que ara em volien l’any que ve ja no hi són i han desaparegut. El Figueres, a curt termini, pot i ha d’estar més amunt. I sobretot he decidit venir perquè el Figueres és l’equip de la ciutat”. Sincerant-se encara més, el migcampista figuerenc fa aquesta reflexió relacionada amb la seva estima cap a l’entitat: “Quan ha defensat l’escut de la Unió, sempre he tingut unes sensacions diferents...”. En l’aspecte esportiu, Marquitos comparteix la reflexió que l’experiència és la seva principal arma: “Està clar que en tinc, però també haig d’intentar ajudar perquè al vestidor hi hagi bon ambient. Hem d’intentar que, al terreny de joc, no es transmeti la mentalitat d’un equip de 2a Regional, sinó de més amunt. No ens podem deixar encomanar per la mentalitat de la resta de rivals de la categoria”. Amb tot, és

conscient que la Unió només persegueix un objectiu, l’ascens, aquesta temporada: “A mi em motiva molt l’obligació de pujar. De fet, en tots els equips on he estat sempre hem tingut d’entrada aquest objectiu”.

En el marc de la bona relació entre la Unió i el Vilajuïga –els de Quermançó no han posat impediments a la marxa de Marquitos, ambdós clubs han acordat disputar dos amistosos en les properes setmanes, en dates encara per concretar, un a l’estadi de Vilatenim i l’altre, al terreny de joc dels de 3a Divisió. Així mateix, el Figueres no descarta que hi hagi més moviments a la plantilla, tot i que no de manera immediata.