12.6.08

La Unió engolirà els equips de futbol base de la FE Figueres, tret de l'amateur i de l'escola


El “nucli dur” del Patronat de la Fundació renúncia a les seves funcions i acorda cedir els equips de futbol base –tret de l’amateur, que sembla que té les hores comptades- a la Unió, tot i que l’escola de benjamins i prebenjamins queda al marge del pacte

Figueres / Mentre uns s’omplen la boca volent acollir l’enèsim híbrid d’Enric Flix, que sembla disposat a “regalar” el Miapuesta de 3a Divisió a Napo Cayuela perquè, de la mà dels tècnics altempordanesos amb títol estatal Toni Ferrer i Manel Cabezos, el faci jugar a Vilajuïga, un menut poble amb instal·lacions no aptes per a la categoria que enguany ha tingut molts problemes econòmica perquè la seva entitat futbolística, la FE Vilajuïga, acabés amb la mínima dignitat la temporada, a Figueres sembla que per fi ha arribat l’harmonia i ja es divisa la llum al final del túnel. El patronat de la Fundació Esportiva Figueres, en la reunió que va celebrar ahir dimecres a la tarda –i segons afirma un comunicat al web de l’entitat- ha acordat cedir definitivament els seus equips de futbol base –tret dels que formen part de l’escola benjamins i prebenjamins- a la UE Figueres. Segons l’escrit, l’objectiu de la trobada era el de “culminar les converses mantingudes, amb la mediació municipal, durant els darrers mesos, per tal d’aconseguir una millor harmonia en el món del futbol figuerenc.

La reunió va servir també perquè el vicepresident, Josep Costa; el presentant de Miquel Alimentació Grup, Josep Miquel Comas, i Ramon Miquel Ballart i Amadeu Miquel Ballart presentessin la seva renúncia com a patrons de la FE Figueres. A més, el president del Patronat, Ramon Miquel Vilanova, i el secretari, Ramon Pastoret, van anunciar que faran efectiva la seva marxa una vegada s’hagi tancat l’exercici econòmic de la temporada 2007/08. Així mateix, es va acceptar la incorporació com a patrons de Jordi Pujol, Pere Cantenys i Dídac Lee, així com de la Fundació Privada Miquel. El comunicat deixa clar, però, que la FE Figueres no desapareix, tota vegada que “mantindrà i potenciarà la seva escola de futbol adreçada a nens d’entre 5 i 10 anys”. Amb tot, queda clar que l’amateur de la FEF, que la temporada hauria de jugar a Regional Preferent, desapareixerà, ja que des de l’entitat només es fa referència a la “disposició de tots els equips de futbol base en benefici del projecte esportiu de la Unió”. La nota informativa de la Fundació també remarca que “aquesta és una aposta que compta amb tota la complicitat del govern municipal i de la UE Figueres”, a banda d’assegurar que “el sentiment unànime de la Fundació ha estat agrair la tasca realitzada als patrons que han renunciat”.

De tota manera, l’absorció, per part de la Unió, dels equips base de la FE Figueres, haurà de ser acceptada, per part dels socis, a l’assemblea del proper 25 de juny, que també servirà per tancar els números de l’exercici 2007/08 i per aprovar el pressupost de la campanya vinent. Moltes van ser les veus que, en l’assemblea del 8 de maig, es van alçar en desacord amb qualsevol tracte amb els responsables de la Fundació, amb la qual cosa caldrà esperar per veure quina és la reacció de la massa social en relació a l’oferiment de la FEF, ja fet públic mesos enrere, en relació als equips de futbol base. Aguado ja havia advertit que el Figueres estava disposat a crear el seu propi futbol base en cas que no hi hagués entesa amb la Fundació, i tot fa pensar que no hi haurà entrebancs per aprovar aquest aspecte que, ara sí, ha quedat clar. Amb tot, la junta de la Unió segueix treballant per engreixar la directiva i incorporar nous membres, després de la renúncia, ara fa poc més d’un mes, de sis dels anteriors dirigents –Canaleta, Brugués, Arbat, Domínguez, Alayrach i Pintor- per desavinences amb la política de futur de l’entitat.