15.5.08

El gimnàs Jan-su Figueres s’endú dues medalles de l’Open d’Espanya per a Clubs, a Alacant

Malen Bonilla, or en les júnior súper lleuger, i Alejandro Suárez, bronze en el semi-mitjà cadet van ser els dos taekwondistes altempordanesos que van pujar al podi a la competició dels passats 26 i 27 d’abril, amb més d’un miler de competidors

Alacant / Els taekwondistes del gimnàs Jan-su Figueres Malen Bonilla i Alejandro Suárez varen aconseguir pujar al podi al VI Open d’Espanya de Clubs, obert a les categories cadet, júnior i sènior, que es va disputar al pavelló Pitiu Rochel d’Alacant els passats 26 i 27 d’abril, amb la participació de prop de 1.200 competidors procedents de 40 països d’arreu del món. En cadets, Alejandro Suárez, pes semi-mitjà, va pujar al tercer calaix al podi per recollir la medalla de bronze –el vencedor va ser Francisco Gil (Horadada), seguit de Jaime García (Center 2007), mentre que Malen Bonilla es va endur l’or en el pes súper lleuger júnior, després de guanyar tres combats. Carla Prado (Cobos) va ser 2a i Patrícia Autonell (Navarra) i Antia Iglesias (Galícia), 3res.

Els cadets Àlex Falgàs, pes mini mosca; Héctor Caballero, Anna Planella i Zaira Harinero, ploma, i Aaron Reyes i Cristina Suárez, súper lleuger, i els júniors Josep Planella, pes ploma, i Adrián González, pes semi-mitjà, van ser els altres taekwondistes del Jan-su que van trepitjar el tatami alacantí, tot i que no van tenir la mateixa sort que els seus companys malgrat realitzar bones actuacions i superar diferents combats. En la categoria sènior del pes olímpic, Javier Marrón, en –68 kg, va haver d’abandonar la competició per una lesió després del primer combat, en què el representant olímpic de Nova Zelanda el va derrotar per KO amb un cop no reglamentari quan el taekwondista altempordanès guanyava de tres punts. Marrón va ser proclamat vencedor del combat, però no va poder seguir per culpa d’una lesió. El vencedor en el seu pes seria el francès Jean Francos, que a la final va derrotar l’australià Burak Hasan. L’holandès Dennis Bekker i el fancès Zohin Hans serien tercers. La selecció espanyola va aconseguir quatre medalles en el quadre de pesos olímpics: Juan A. Ramos, bronze en –58 kg; Manuel Danta, plata en –80 kg; Jon García, or en +80 kg i Rosana Simón, plata en +67 kg. A la classificació per països, Espanya va ser 2a en nois, per darrera de França i per davant d’Austràlia. En noies, Canadà, Austràlia i Suècia es van repartir el podi.

A l’Open d’Espanya, Galícia –set primers llocs i dos segons, Suècia –un or, dues plates i dos bronzes- i Navarra –una plata i tres bronzes- es van repartir 18 dels 27 podis de les classificacions generals de les categories sènior, júnior i cadet. En el Campionat d’Espanya de clubs, categoria sènior, el Natural Sport va ser 1r de la general, per davant de l’ET València i de l’Studio Fran Martí. En júniors, el Jan-su Figueres va ser 3r de la general, per darrera del Boomerang, primer, i del Hankuk, segon. En cadets, l’or va ser per al Koryo Torrepacheco, seguit del Tortosa i del Garriko.

Paral·lelament al campionat es van realitzar cursos de tècnica i competició, en el II Seminari de la ETU de Poomses, amb la participació de Dan Ky Tu, campió del món, com a professor. Els tècnics de l’equip nacional van impartir un curs de competició d’alt nivell, amb Jesús Tortosa com a director. Així mateix, també es va celebrar la reunió de la comissió nacional de hapkido, que està preparant el proper Campionat d’Espanya d’aquesta disciplina.