25.1.08

Això també ho ha fet un gos?


Que jo sàpiga, els gossos encara no veuen cervesa, i dic encara perquè de ben segur que si la sequera continua gaire temps més... els haurem de donar suc de civada. De tota manera, aquesta no és la qüestió que m'ocupa. El cas és que estic tip de ser assetjat per les anomenades "Agents de Civisme" de l'Ajuntament de Figueres. Mestresses de casa enfundades dins d'una camisa blava i abraçades a unes carpetes que només fan que perseguir els propietaris de gossos que en aquell moment estan passejant la mascota pels diferents parcs i jardins de la ciutat. La seva funció? Molt digne i coherent. Recordar els propietaris que s'ha de recollir la caca del gos i llençar-la als contenedors. Ho fan de forma educada i, fins i tot, m'atreviria a dir que amable.


Però n'hi ha un fart. Quan surts al carrer has de mirar de reül... sobretot pel seu bé. Perquè que t'aturin una vegada està bé. Dues? Pot coincidir. Tres? Massa casualitat... I més de tres ja és una tocada de... Sobretot perquè quan les veus a venir, ja estàs preparant la resposta... que no sol ser, ara ja no, gaire tova. I és que, engollit i entès el recordatori de recollir l'extrement de l'animaló, crec que les Agents de Civisme també es podrien dedicar a d'altres afers. Només els propietaris de gossos som INCÍVICS? No ho són els qui llancen llaunes de cervesa, i d'altres ampolles, a la gespa (a la foto)? No són els estudiants que llancen els embolcalls dels seus entrepans, llaminadures, patates o pipes a terra davant la porta de casa teva? No ho són tots aquells que fumen i llancen les cigarretes a terra? No ho són els pares i mares que permeten que el seu fill, quan surt de l'escola, es dediqui a extreure les bosses negres que hi ha als parcs ideades perquè els propietaris de gossos recollim les caques i les facin servir per omplir-les d'aigua? No ho són els qui s'enduen les bosses a casa per posar-hi les escombraries?


AGENTS DE CIVISME? Sí, em sembla bé. I, fins i tot, m'atreviria a dir que haurien de tenir poder per multar els incívis. Sempre i quan a la llista de persones susceptibles de ser multades per incíviques no només hi figuréssim els que sortim a passejar el gos. O no?