17.12.07

Barcelonins! Aquí sí que va nevar eh?

El títol respon al fet que, com sempre (sí, sempre), a Catalunya no passa res més que no passi a Barcelona. És a dir, si a Barcelona no neva, no ho fa enlloc. Doncs vés per on.... dissabte a la tarda va fer una bonica nevadeta a les muntanyes més properes a la costa que va passar quasi desapercebuda pels mitjans de comunicació de BCN, cosa que no em sorprèn.

Una franja de precipitació va tapar el cel altempordanès des de quarts de quatre de la tarda fins a quarts de deu de la nit i això, combinat amb les baixes temperatures, va fer aparèixer la neu en zones poc habituals.

La serra de Rodes, el coll de Banyuls, el Puig d'Esquer, tota la serra de l'Albera, la Vajol, el castell de Requesens... Feien goig. La neu va agafar per damunt dels 300 m, però es va veure nevar més avall. A Figueres plovia amb 4,1º i a Roses, amb 3º. La neu va passar de llarg... per ben poc, però va deixar imatges de postal.
Com a sonat de la meteorologia, no vaig deixar passar aquesta oportunitat per agafar el cotxe dissabte a la tarda i, formant equip amb els de sempre, sortir a la recerca de l'element blanc. I el vam trobar. Però era massa fosc... i diumenge vam decidir pujar al castell de Sant Salvador de Verdera. Quines imatges! I quin fred! Just a la cresta, vam tenir el tempst just per fer-nos les fotografies de rigor (quan la boira ens ho permetia) i tornar a baixar... L'Ash estava xop i glaçat i nosaltres... gairebé. Ara bé, l'estampa era la d'una ascensió d'alta muntanya... amb el mar a poc més de 10 km.

La resta de Catalunya tenia l'esperança que entre dilluns i dimarts es donés una situació similar... que no s'ha acabat produint, tot i les advertències dels meteoròlegs, tan estimats com criticats. Les previsions van fallar. Ahir va nevar cap al sud, sí, però no com ho va fer aquí. A Barcelona s'han quedat amb un pam de nas (com me n'alegro!) i aquí, quan tot semblava descartat perquè ahir a última hora la lluna era qui manava al cel, aquest s'ha anat tapant... a mesura que ha augmentat la temperatura mínima, fins al punt que quan ha començat a ploure aquest matí de dimarts... ja no feia prou fred (5º) com per tenir sorpreses. De tota manera, si voleu tocar neu... cap a l'Albera. Allà segur que la neu ha agafat per damunt dels 400-500 m, com va passar dissabte. Han estat uns dies molt emocionants, almenys per a mi, i he pogut comprovar a través dels fòrums d'internet que no sóc l'únic boig capaç de llevar-se del llit cada hora per mirar què diuen els mapes dels temps en relació a nevades a cotes baixes. Gràcies per aquesta situació... i espero que no sigui l'última d'aquest hivern! (I per dijous... pluja! Omplim els pantans carammmm!)
A l'esquerra trobareu un grapat de fotografies de Sant Pere de Rodes i de la cresta de la serra de Verdera (les fosques són del dissabte, mentre nevava, i les altres, les de diumenge)

1 comentari:

Miquel Riera ha dit...

Boniques imatges Ivan !!!!
Sort que no estas a Barna , i així ens tens ben informats del que passa per aquesta plana entramuntanada.
Segueix així , gracies.